Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ..!

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε
Αράτου 21, 1ος όροφος, Τ.Κ. 262 21 ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ:2610-274.047 FAX:2610-275.778
E-mail: oebesna1@otenet.gr

Πάτρα 13-06-16


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/06/2016 σύσκεψη φορέων, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ στην Πάτρα, την οποία διοργάνωσε το  Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας 10ο Π.Τ. Β.Δ. Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων.

Στη σύσκεψη φορέων συμμετείχαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων (Επιμελητηρίων, Επιστημονικών φορέων & οργανώσεων, επαγγελματικών ενώσεων, εμπορικών οργανώσεων) και μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Αχαΐας, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι , αντιδήμαρχοι κλπ.

Στη σύσκεψη φορέων ήμουν προσκεκλημένος και παρευρέθηκα ως πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α, θέτοντας επί τάπητος ζητήματα που άπτονται του φορολογικού και ασφαλιστικού(όπως αυτά καταγράφονται στο υπ’ αρ. πρωτοκ. 195/09-06-2016 Υπόμνημα που κατέθεσα) αλλά και ως αντιπρόεδρος της κλαδικής Ομοσπονδίας ΠΟΕΙΑΤΑ έθεσα ειδικά θέματα των εκμεταλλευτών ΕΔΧ ταξί όπως είναι το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αντικατάσταση των φορολογικών μηχανισμών (ΑΔΗΜΕ) (τελευταία παράγραφος του παραπάνω υπομνήματος).
Ως εκ τούτου οφείλω να δημοσιοποιήσω τις απαντήσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Τ. Αλεξιάδη, οι οποίες ήταν επίσημες θέσεις –απαντήσεις που δόθηκαν στα πλαίσια των γενικότερων τοποθετήσεων –ερωτήσεων που έθεσαν οι φορείς

1) Σε ερώτησή μου η για τις ΑΔΗΜΕ και γιατί δεν δόθηκε η παράταση που είχε υποσχεθεί  ο ίδιος αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, έως ότου εγκριθούν οι νέου τύπου φορολογικοί μηχανισμοί και διοχετευτούν στην αγορά, προκειμένου να αποφευχθούν τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί στον κλάδο λόγω της πληρότητας της μνήμης ΑΠΑΝΤΗΣΕ  χωρίς ΑΣΑΦΕΙΕΣ τα παρακάτω.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ (εννοώντας τις προηγούμενες κυβερνήσεις) .ΔΕΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΑΡΡΩΣΤΕΣ & ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ. ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

2) Στο επόμενο ερώτημά μου για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί λόγω έλλειψης εγκεκριμένων ταμειακών μηχανών ο κ. Αλεξιάδης ΑΠΑΝΤΗΣΕ:
Πράγματι υπάρχει πρόβλημα, αλλά θα λυθεί σύντομα, βεβαίως μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι εναπομείναντες τύποι εγκεκριμένων μηχανών ΑΔΗΜΕ.

3) Σε παράκλησή μου τουλάχιστον να εκδώσει διευκρινιστική εγκύκλιο που να προβλέπει ότι οι υπάρχουσες ελάχιστες εγκεκριμένες μηχανές, θα ισχύουν μέχρι την πλήρωση της φορολογικής μνήμης τους και δεν θα χρειαστεί να αντικατασταθούν και πάλι όταν πάρουν έγκριση οι νέου τύπου ΑΔΗΜΕ που ετοιμάζονται από το Υπουργείο, ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ να δώσει τέτοια εγγύηση, διότι όπως είπε δεν είναι στην αρμοδιότητά του.  Στην εύλογη διαμαρτυρία μου για το διπλό έξοδο που μας επιβάλλεται μέσα από τη διαδικασία αυτή ΕΙΠΕ ότι θα γίνουν προσπάθειες μέρος του κόστους αντικατάστασης να χρηματοδοτηθεί μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ .


Μετά και τις παραπάνω απαντήσεις διευκρινίσεις που δόθηκαν από τον Υπουργό θεωρώ ότι η κλαδική Ομοσπονδία  ΠΟΕΙΑΤΑ πρέπει να ενεργήσει τάχιστα, προκειμένου να αποτρέψουμε δυσάρεστες για τον κλάδο καταστάσεις, και να μην οδηγηθούμε και πάλι σε βέβαιο αδιέξοδο  και σε υπερβολικές δαπάνες, σ΄αυτή  τη δύσκολη περίοδο της βαθιάς οικονομικής ύφεσης.




   Σκέντζος   Παναγιώτης
   ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΒΕΣΝΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΠΟΕΙΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...