Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΦΩΤΟ - Πύργος: Οι ΑμεΑ έχουν το δικό τους ταξί..!

Τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ειδικό ΤΑΞΙ για τις μετακινήσεις τους έχουν τα ΑμεΑ στηνΗλεία, αφού εδώ και αρκετό
καιρό ο Συνεταιρισμός ΤΑΞΙ Πύργου «Ολυμπιακή Ένωση» έχει στο δυναμικό του στόλου του ειδικό λευκό όχημα αποκλειστικά για τη μεταφορά ΑμεΑ και γενικότερα ανθρώπων όλων των ηλικιών με κινητικά προβλήματα.
Το όχημα έχει παραχωρηθεί από τον σύλλογο ΑμεΑ «Ήλις» έναντι μηνιαίου μισθώματος στην «Ολυμπιακή Ένωση» εδώ και τρία χρόνια, όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Δημήτρης Μιαούλης, και αυτήν την περίοδο μεταφέρει μαθητές στο Ειδικό Σχολείο των Βυτινεΐκων.  

«Έχουμε πάρει τη χρήση του οχήματος από τον σύλλογο εδώ και 3 χρόνια, καθώς ήταν εγκαταλελειμμένο σχεδόν 9 χρόνια εξαιτίας γραφειοκρατικών προβλημάτων από τις αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία, που δεν επέτρεπαν στον σύλλογο να το λειτουργήσει. Από την ώρα που το αναλάβαμε, κάναμε μερικές επισκευές, το γυρίσαμε σε υγραέριο και πλέον είμαστε εμείς φορολογικά υπόλογοι για αυτό. Ήταν κρίμα να το βλέπουμε λεηλατημένο διότι είναι καινούριο αυτοκίνητο», δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ο κ.Μιαούλης, προσθέτοντας ότι είναι κρίμα που πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει, καθότι θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους ευάλωτους πολίτες.
«Πλην της μεταφοράς των μαθητών στο Ειδικό Σχολείο δεν έχει χρησιμοποιηθεί ιδιαίτερα. Η χρέωσή του είναι όπως και ενός συμβατικού ΤΑΞΙ, με ταξίμετρο, αποδείξεις κλπ. Έχει μόνιμο οδηγό, ο οποίος είναι και μέλος του ΔΣ του συνεταιρισμού. Μπορεί να εξυπηρετήσει τρία καροτσάκια και 4 καθήμενους (ως συνοδούς). Απευθύνεται σε παραπληγικούς και σε άτομα που είναι σε καροτσάκι, ωστόσο μπορεί οποιοσδήποτε πολίτης με κινητικά προβλήματα να το χρησιμοποιήσει σαν ένα κανονικό ΤΑΞΙ», ανέφερε στην εφ. «Πατρίς» ο κ.Μιαούλης.
Το «ΤΑΞΙ για ΑμεΑ» είναι σταθμευμένο καθημερινά δίπλα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Άγιο Ιωάννη, καθώς δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα το αίτημα για στάθμευση μέσα στον Πύργο.
«Κανονικά θα έπρεπε να έχει δύο συγκεκριμένες θέσεις στον Πύργο που να μπορεί να παρκάρει, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάτι. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα επιλυθεί το ζήτημα»,  σημείωσε ο κ.Μιαούλης.

Σημαντική «ανάσα» για τα ΑμεΑ της Ηλείας
Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ «Ήλις», Γιάννης Παπαδάτος, το όχημα είχε παραχωρηθεί από το τότε υπουργείο Συγκοινωνιών στον Σύλλογο, όμως το καθεστώς λειτουργίας του συλλόγου δεν επέτρεπε τη λειτουργία του, για αυτό και παραχωρήθηκε.
«Είμαστε σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν μπορούσαμε να το λειτουργήσουμε εμείς, για αυτό και το παραχωρήσαμε στον Συνεταιρισμό ΤΑΞΙ. Εμείς είμαστε εδώ για να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, όχι για μπαίνουμε στη διαδικασία να παίρνουμε το μεροκάματο από τους επαγγελματίες», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ.Παπαδάτος. 
Ο οργανωτικός γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών-Κινητικά Αναπήρων ΠΕ Ηλείας,  Γ.Παπανικολόπουλος, ο οποίος κοινοποίησε τη φωτογραφία του  οχήματος στην προσωπική σελίδα του στο facebook σε συνεννόηση και με τον γραμματέα του συνεταιρισμού, τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ότι ο κόσμος δεν το γνωρίζει «για αυτό και θεώρησα ότι όπως δεν το ήξερα εγώ, δεν το ξέρει κι άλλος κόσμος, γιατί είναι ασφαλές και βολικό, ειδικά για ανθρώπους με προβλήματα στα χωριά. Μπορούν αρκετοί πολίτες να εξυπηρετηθούν και οφείλουμε να ενημερώνουμε τους συνανθρώπους μας».

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...