Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Ηράκλειο: Έρχονται τα Hi Tech ταξί (Παρασκευη 24 Δεκεμβρίου 2011)

ΦΩΤΟ από το Flashnews

Θα προσφέρουν πρωτοποριακές υπηρεσίες στους πελάτες κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, νέες τεχνολογίες έρχονται να αλλάξουν άρδην την τυπική εικόνα που έχουμε για μια συνηθισμένη "κούρσα" στην πόλη.
Συνολικά 100 ταξί στο Ηράκλειο έχουν ήδη εφοδιαστεί με τα tablet pc που τοποθετούνται στη μέση του ταμπλό παρέχοντας πληθώρα
πληροφοριών και ευκολιών τόσο στον οδηγό όσο και στους πελάτες του ταξί.

Όπως εξηγεί στο Flashnews.gr ο Άρης Ψαράκης, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του ραδιοταξί Candia, μέσα από το ταξί  ο πελάτης θα μπορεί να κάνει μία σειρά από εργασίες γλιτώνοντας κόπο και χρήμα.

"Θα μπορεί να συνδεθεί στο ίντερνετ και να λάβει ή να στείλει τα mail του, θα μπορεί να κάνει κράτηση για το ταξίδι του με το αεροπλάνο ή το πλοίο, ακόμα και να εκδώσει το εισιτήριό του πριν φτάσει στο check in του αεροδρομίου. Θα μπορεί φυσικά όλα αυτά να τα πληρώσει με την πιστωτική του κάρτα αλλά ακόμα και το ίδιο το κόστος της διαδρομής που έκανε με το ταξί".


ΦΩΤΟ από το FlashNews
ΦΩΤΟ από το FlashNews

Ο κύριος Ψαράκης μιλά για πληθώρα εφαρμογών του νέου ηλεκτρονικού συστήματος: "Θα πρόκειται για ένα κινητό ΑΤΜ απ’ όπου θα μπορούν οι πελάτες να κάνουν τα πάντα. Δεν αποκλείεται σε λίγο καιρό να βλέπουμε πολίτες της Κρήτης να καλούν το ταξί κάτω από το σπίτι τους μόνο για να μπουν σε αυτό και να πληρώσουν με την κάρτα τους το λογαριασμό του ρεύματος, του νερού ή του τηλεφώνου. Θα είναι πολύ πιο γρήγορο από το να περιμένουν σε μία ουρά ή ακόμα και από το να μεταβούν στο ΑΤΜ της τράπεζας".

Το νέο σύστημα παρέχει όμως μεγάλες ευκολίες και στους ίδιους τους οδηγούς του ραδιοταξί. Ήδη με το ειδικό λογισμικό περιορίζεται κατά πολύ ο χρόνος απόκρισης στις κλήσεις των πελατών που ζητούν ταξί μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρίας. Η τηλεφωνήτρια καταχωρεί μόνο τη διεύθυνση του πελάτη που καλεί για ταξί και από εκεί και πέρα το λογισμικό μέσω συστήματος GPS εντοπίζει το πιο κοντινό ελεύθερο ταξί και δίνει την εντολή.

Και εικονική περιήγηση
Από τον Φεβρουάριο σχεδιάζεται η ανάπτυξη του λογισμικού και η εισαγωγή νέων δυνατοτήτων λέει ο κύριος Ψαράκης στο Flashnews.gr. "Περνώντας κατά τη διαδρομή του έξω από ένα μνημείο της πόλης, ο πελάτης θα μπορεί να βλέπει στην οθόνη του αυτοκινήτου εικονική περιήγηση με βίντεο σχετικά με το μνημείο, να μαθαίνει περισσότερες πληροφορίες για αυτό και να γίνεται η διαδρομή του πιο ευχάριστη και εκπαιδευτική. Θα μπορεί να κάνει επί τόπου κράτηση σε μια θεατρική παράσταση που είδε να διαφημίζεται στο δρόμο ή να αναζητήσει ήδη από το αυτοκίνητο περισσότερες πληροφορίες για τον αρχαιολογικό χώρο που μας ζήτησε να τον πάμε…"

Ελληνική πατέντα
Το λογισμικό της νέας συσκευής παράγεται εξολοκλήρου στην Ελλάδα, χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά προγράμματα και το Ηράκλειο πρωτοπορεί αφού μετά τις 15 Φεβρουαρίου θα είναι πλήρως εγκατεστημένο, με όλες του τις εφαρμογές σε 100 ταξί στην πόλη.
Στην παρούσα φάση βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο με ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων του να βρίσκεται σε λειτουργία. Όπως λέει ο κύριος Ψαράκης, όλες οι υπηρεσίες θα είναι στη γλώσσα του πελάτη και φυσικά χωρίς καμία επιπλέον χρέωση πέρα από την αξία της διαδρομής και τις τυχόν αγορές που θα κάνει μέσω internet.

  Πηγή:http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...