Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Κραχ και Παγκόσμιο Πόλεμο «βλέπουν» οι Financial Times (Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011)

Η έγκυρη οικονομική εφημερίδα «Financial Times» σε ένα δραματικό δημοσίευμα κάνει λόγο για καταστάσεις Μεγάλου Κραχ και χρησιμοποιεί όρους όπως «κατακλυσμός» και «παγκόσμιος πόλεμος», περιγράφοντας το κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται η Γηραιά Ήπειρος.

«Έρχεται η Μεγάλη Ύφεση του ’30 σε μοντέρνα εκδοχή». «Το ρίσκο μιας βαθύτατης οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη είναι σοβαρό» τονίζει η οικονομική εφημερίδα, μιλώντας ανοικτά για νέα Μεγάλη Ύφεση, νέο Μεγάλο Κραχ: «Η απειλή των χρεοκοπιών και της διάλυσης της ευρωζώνης γίνεται ολοένα και πιο πιθανή. Και μαζί με αυτήν, ως επακόλουθο η κατάρρευση των τραπεζών, ο ολοκληρωτικός πανικός, η τεράστια ύφεση και η μαζική ανεργία. Θα ήταν κάτι σαν την μοντέρνα εκδοχή της Μεγάλης Ύφεσης» αναφέρουν οι Financial Times.

Ο τρόμος είναι έντονος για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης κατάρρευσης του κοινού νομίσματος. Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι ένα νέο Μεγάλο Κραχ μπορεί να απειλήσει ευθέως τη Δημοκρατία στην Ευρώπη, φέρνοντας ουσιαστικά μνήμες δικτατορίας (ενδεχομένως και ναζισμού), μαύρων σελίδων δηλαδή της ιστορίας που όλοι πίστευαν και πιστεύουν ότι έχουν περάσει.

Πηγή: pisoporta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...