Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ: Πορτογαλία: Συνεχίζουν την απεργία κατά της Uber οι οδηγοί ταξί..!

Χιλιάδες οδηγοί ταξί στην Πορτογαλία διαμαρτύρονται επί ημέρες για το "νόμο Uber". Εχουν παρκάρει τα ταξί του
ς στις κεντρικές λεωφόρους των μεγαλύτερων πόλεων της Πορτογαλίας και κοιμούνται μέσα σε αυτά. Διαμαρτύρονται κατά του νόμου για την την μεταφορά επιβατών με οχήματα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα τεθεί σε ισχύ τον Νοέμβριο.
Ο Ζοζέ Σαλβαδόρ είναι ένας από αυτούς: Βρίσκομαι εδώ από την Τετάρτη, από την πρώτη στιγμή, την πρώτη μέρα και έκτοτε διανυκτερεύω στο αυτοκίνητό μου.
Ο Ζοζέ Μοντέϊρο αντιπρόεδρος της Ενωσης Antral λέει στο euronews: Ο νέος νόμος δεν είναι δίκαιος, δεν θέτει κανόνες για τα οχήματα της Uber, της Cobify, ούτε κανόνες για τα κόμιστρα.
Οι κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις. Στα αεροδρόμιο όπως σε αυτό του Πόρτο, πολλοί τουρίστες έχουν άγνοια για τις κινητοποιήσεις και περιμένουν επί ώρα ένα ταξί. Οι οδηγοί εξυπηρετούν μόνο ηλικιωμένους και άτομα με μικρά παιδιά. Για τους τουρίστες πάντως οι κινητοποιήσεις δεν προκαλούν έκπληξη καθώς έχουν γίνει απεργίες κατά της Uber και σε άλλες χώρες.
Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι η απεργία των οδηγών ταξί κατά της Uber δίνει περισσότερη δουλειά στους οδηγούς της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Κινητοποιήσεις κατά της Uber έγιναν φέτος στην Ελλάδα, το Βέλγιο και την Ισπανία. Η Uber έχει απογορευτεί ή σταμάτησε την λειτουργία της εξαιτίας των περιορισμών σε χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ολλανδία, η Ουγγαρία όπως και σε κάποιες περιοχές της Γερμανίας αλλά και το Ορεγκον.


ΠΗΓΗ: https://gr.euronews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...