Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ: Πορτογαλία: «Χειρόφρενο σήκωσαν» οι οδηγοί ταξί..!

Μαζική ήταν η συμμετοχή στην κινητοποίηση οδηγών ταξί στη Λισαβόνα και το
Πόρτο.
Αφορμή ο νόμος που πέρασε ο πρόεδρος της χώρας σε ότι αφορά εφαρμογές όπως η Uber και η Cabify.
Από τις 5 τα ξημερώματα και φορώντας μαύρα ρούχα οι οδηγοί συγκεντρώθηκαν σε κεντρική πλατεία της Λισαβόνας. Μέσα σε δύο ώρες η λεωφορειολωρίδα είχε κλείσει από τα ταξί.
«Δεν είναι ανταγωνισμός, δεν είμαστε κατά του ανταγωνισμού, αυτό που θέλουμε έιναι να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός και οι δύο πλευρές να πολεμούν με τα ίδια όπλα. Αυτός ο νόμος θέλει δύο νομικά συστήματα και δύο φορολογικά συστήματα για το ίδιο κοινωνικό λειτούργημα, τη μεταφορά των επιβατών» δήλωσε ο Κάρλος Ράμος, πρόεδρος των οδηγών ταξί.
Αν και η κατάσταση είναι διαφορετική στην γειτονική Ισπανία, μέλη ισπανικών συνδικάτων συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των Πορτογάλων συναδέλφων τους.
«Αγωνίζονται γιατί έχουν κυβερνητικές άδειες για ταξί, άδειες που τους παρέχει η κυβέρνηση και επειδή εμφανίζεται μια νέα εφαρμογή, που δεν είναι καν εταιρεία, μεταφέρει τα χρήματα σε φορολογικούς παραδείσους και θέλουν να δουλεύουν σαν να είναι ταξί. Αν η κυκλοφορία πρέπει να ρυθμιστεί πρέπει να ρυθμιστεί» δήλωσε ο Χοσέ Αντόνιο, επικεφαλής ισπανικού εργατικού συνδικάτου.
Οι οδηγοί ταξί καταγγέλλουν πως η Uber και η Cabify δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα και κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό.
Παρόμοιες κινητοποιήσεις έχουν γίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.


ΠΗΓΗ: https://gr.euronews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...