Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

ΕΛΗΞΕ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ POS | Τρέχουν όλοι να προλάβουν τις… “καμπάνες”..!

Να προμηθευτούν τερματικό μηχάνημα αποδοχής καρτών έτρεξαν μέχρι και την περασμένη Πέμπτη οι επιχειρηματίες κα
ι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού τελείωσε η προθεσμία που είχε βάλει το κράτος. Αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν πήρε τα απαραίτητα μηχανήματα θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο ύψους 1,500 ευρώ, ενώ όσοι εξοφλήσουν το χρέος τους μέσα σε ένα μήνα θα πληρώσουν 750 ευρώ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ήταν αρκετοί εκείνοι που έστω τη τελευταία στιγμή πήγαν να προμηθευτούν τα POS και έχονταςο αντίγραφο μαζί τους δεν θα πληρώσουν κανένα πρόστιμο. 

Η πληρωμή με κάρτα έχει γίνει ακόμα πιο συχνή στις μέρες μας, ωστόσο έχει και εκείνους που δεν συμφωνούν με το αποκαλούμενο και «πλαστικό» χρήμα, καθώς θεωρούν ακόμα και τώρα ότι τα μετρητά είναι μια αξιόπιστη λύση. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των βασικών κατηγοριών εμπόρων ή επαγγελματιών που εγκατέστησαν POS το τελευταίο τρίμηνο ή τετράμηνο, οι δικηγόροι και οι μηχανικοί παρουσιάζουν τη μικρότερη χρήση, με ποσοστό μόλις 5% (δηλαδή ένας στους είκοσι το επίμαχο διάστημα έκανε μία τουλάχιστον συναλλαγή μέσω του τερματικού). Ακολουθούν οι λογιστές με ποσοστό 15%, τα ΤΑΧΙ με 20%, ενώ στο 20% περιορίζεται η χρήση των τερματικών και από τους ηλεκτρολόγους και τους υδραυλικούς.
Κερδίζουν έδαφος
Και στο νησί μας και στην καθημερινότητα του τα μηχανήματα αποδοχής καρτών (POS) κερδίζουν τις προτιμήσεις των πελατών που μπορούν να πληρώσουν χωρίς μετρητά και διευκολύνονται οι συναλλαγές τους. Και για τα περισσότερα μαγαζιά αν όχι όλα, είναι ένα μέτρο που έχει πολλαπλά οφέλη, αφού μπορεί να ελεγχθεί και η φοροδιαφυγή που είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.
Βέβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι που διαμαρτύρονται για την πιεστική προθεσμία που έθεσε το κράτος, ενώ θεωρούν άδικη την επιβολή προστίμων σε όσους δεν έχουν βάλει POS. Συνολικά τις τελευταίες ημέρες και μέχρι να λήξει η προθεσμία, 400,000 επαγγελματίες από 85 επαγγελματικές κατηγορίες ήταν υποχρεωμένοι να έχουν στις επιχειρήσεις τους POS.
ΑΠΟΨΕΙΣ…
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

“Πρέπει να έχουν όλες οι επιχειρήσεις POS. Εμείς το προμηθευτήκαμε πριν μια εβδομάδα. Μας λύνει τα χέρια γιατί οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες θέλουν να πληρώνουν με κάρτα. Λόγω ασφάλειας δεν θέλουν οι τουρίστες να κουβαλάνε χρήματα. Στην εποχή μας είναι αναγκαίες οι ηλεκτρονικές πληρωμές. Αν πληρώνουν όλοι με κάρτες θα λυθεί το πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό για τις επιχειρήσεις”
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ
“Είναι ένας τρόπος να εξυπηρετήσεις τον κόσμο καλύτερα. Είναι ένα μέσο να προσελκύσεις τον κόσμο. Πιο ειδικά, υπάρχουν πελάτες που ρωτάνε και αν δεν έχεις POS δεν θα κάτσουν στο μαγαζί. Αν το δεις από την άποψη της εξυπηρέτησης θεωρώ ότι είναι ένα μέσο για να κάνει ο επιχειρηματίας καλά τη δουλειά του και να ελέγχει το θέμα της φοροδιαφυγής. Δεν θεωρώ ότι είναι κάτι αρνητικό”
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΤΑΣ
“Το POS είναι κάτι που είναι δεδομένο στην υπόλοιπη Ευρώπη. Πλέον ήρθε και εδώ. Εδώ δεν υπάρχουν οι εγκαταστάσεις και τα λογισμικά ούτως ώστε να ανταπεξέλθει το σύστημα. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει χρόνια , αλλά τρέχουμε να προλάβουμε προθεσμίες, να αγοράσουμε μηχανήματα που δεν μας παρέχονται δωρεάν. Πιστεύω θα μεγαλώσει το θέμα της φοροδιαφυγής γιατί ο κόσμος θα κόβει και θα εμφανίζει λιγότερα”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...