Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε - ΘΕΜΑ: ΒΙΟ.ΠΑ. το νέο «άβατο» της Πάτρας..!

ΒΙΟ.ΠΑ..
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν
. ΑΧΑΪΑΣΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.ΕΑράτου 21, 1ος όροφος, τ.κ. 262 21 ΠΑΤΡΑ ΤΗΛ: 2610 274 047 FAX: 2610 275 778E-mail: oebesna   1@   otenet   .  grΑρ. Αρχείου : Φ 015/Ζ΄/1                                                

Πάτρα  04/07/2017Αρ. Πρωτοκ : 331 /2017ΠΡΟΣ:

1)Το Δ.Σ. του Φορέα Υλοποίησης ΒΙΟ.ΠΑ. Γλαύκου Πάτρας Α.Ε. 

2) Το Δ.Σ. του Φορέα Διοίκησης και    Διαχείρισης ΒΙΟ.ΠΑ. Γλαύκου Πάτρας Α.Ε.

3) Εισαγγελία Πρωτοδικών  Πατρών

4) Δήμαρχο Πατρέων κ. Κ. Πελετίδη

5) Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας     Ταξίαρχο Κοτρωνιά Νικόλαο

6)Διοικητής Περιφερειακών Πυροσβεστικών     Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος       Αρχιπύραρχο Κυριακόπουλο Κωνσταντίνο====================================

ΘΕΜΑ: ΒΙΟ.ΠΑ. το νέο «άβατο» της Πάτρας


Η   Ομοσπονδία   Επαγγελματικών-Βιοτεχνικών-Εμπορικών   Σωματείων   Ν.   Αχαΐας πρωτοστάτησε και συνέβαλε καθοριστικά,  ύστερα από αγώνες πολλών ετών, στη δημιουργία του ΒΙΟ.ΠΑ.   Γλαύκου,   ενός   χώρου   όπου   θα   στεγάζονταν   και   θα   δραστηριοποιούνταν   πολλές επιχειρήσεις της περιοχής μας. Μέχρι και σήμερα, με τη συμμετοχή μας με εκπροσώπους μας στα Διοικητικά  Συμβούλια των δύο φορέων ενεργούμε  προκειμένου  να ευοδώσει   τα μέγιστα το Βιοτεχνικό  Πάρκο  της Πάτρας,  αρμοδιότητες  και υποχρεώσεις που απορρέουν  από τον Νόμο αφού είμαστε εταίροι μαζί με άλλους φορείς του ΒΙΟ.ΠΑ. Μετά από μία 20 ετία, απ’ όταν ξεκίνησε, σαν ιδέα ακόμα, η δημιουργία του Βιοτεχνικού Πάρκου, σε καμία περίπτωση δεν θα φανταζόμασταν πως θα είχε την εικόνα της εγκατάλειψης που έχει σήμερα. 

Οι εγκαταστάσεις τους, αν και σύγχρονες, δεν φυλάσσονται, με αποτέλεσμα να γίνονται βορά σε διάφορες κοινωνικές ομάδες. Παρατηρούνται φαινόμενα κατάχρησης του χώρου από περιθωριακές   και   ειδικές   κοινωνικές   ομάδες   με   αυξημένη   παραβατικότητα   που δραστηριοποιούνται αφού δεν υπάρχει επίβλεψη του χώρου, με αποτέλεσμα να παρατηρείται συχνά κλοπή υλικών από τις εγκαταστάσεις (καπάκια αγωγών, καλώδια, μεταλλικά αντικείμενα κλπ), καταστροφή πυροσβεστικών κρουνών με ότι αυτό συνεπάγεται και εν γένει καταστροφή των   υποδομών.   Παράλληλα,   γίνεται   κλοπή   –   αφαίρεση   υλικών   και   εργαλείων   από   τις επιχειρήσεις, φέρνοντας σε πλήρη απόγνωση αλλά και προκαλώντας τη δίκαιη αγανάκτηση των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο ΒΙΟ.ΠΑ. 

Την κατάσταση επιδεινώνει η ανεξέλεγκτη
απόθεση  σκουπιδιών   και  διαφόρων   άχρηστων  υλικών  –   μπαζών   κλπ.   Οι   νέες   συνθήκες  που επικρατούν, σαφώς έχουν μετατρέψει τον πρώτο ενθουσιασμό των επιχειρηματιών για τον χώρο σε αποστροφή, καθώς κρίνεται επιεικώς ακατάλληλος για να φιλοξενήσει τις επιχειρήσεις, αφού δεν προσφέρουν την προστασία, την ασφάλεια και ένα σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Τα προβλήματα, λοιπόν, που δημιουργούνται είναι πολλά. Αφενός, ο χώρος δεν έχει τη δυναμική που προβλέπεται, καθώς  οι επιχειρήσεις δεν επιλέγουν το ΒΙΟ.ΠΑ. Γλαύκου για χώρο στέγασης και δραστηριοποίησης λόγω των συνθηκών κι έτσι δεν υπηρετείται ο σκοπός για τον οποίο   δημιουργήθηκε.   

Αφετέρου,   τείνει   να   μετατραπεί   σε   γκέτο   παρανομίας   καθώς   κάθε αναφορά που γίνεται στους αρμόδιους φορείς για επίβλεψη δεν επιφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα,   καθώς   παρατηρείται   πλήρη   εγκατάλειψη.   Επίσης,   βάσει   καταγγελιών επιχειρηματιών προς την Ομοσπονδία η αστυνομία αδυνατεί να επιβάλλει την νομιμότητα και κατά καιρούς έχει δηλώσει αναρμόδια για το χώρο του ΒΙΟ.ΠΑ. Η ΟΕΒΕΣΝΑ, σαν φορέας  εκπροσώπησης των επιχειρηματιών, που έχει στη δύναμή της 70 Σωματεία των Ε.Β.Ε., των οποίων η δραστηριότητά τους σχετίζεται με τη λειτουργία του ΒΙΟ.ΠΑ.,και ως μέλος του Δ.Σ. και εταίρος,  κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους αρμόδιους φορείς και ζητά την άμεση παρέμβασή τους, προκειμένου να επανέλθει η αίσθηση ασφάλειας και υγιούς επιχειρηματικότητας στην περιοχή ώστε να μην ναυαγήσει το όραμα του Βιοτεχνικού Πάρκου της Πάτρας. 

Ελπίζουμε να μην είναι ήδη αργά. Το Διοικητικό Συμβούλιο  της ΟΕΒΕΣΝΑ επιφυλάσσεται  για την πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης   με   τη   συμμετοχή   όλων   των   εμπλεκομένων   φορέων   και   των   επιχειρηματιών   της περιοχής ΒΙΟ.ΠΑ. προκειμένου να συζητηθούν και να βρεθούν λύσεις για όσα προαναφέρθηκαν.

Για την Ο. Ε. Β. Ε. Σ. Ν. Α.                    

                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

         Παναγιώτης ΣΚΕΝΤΖΟΣ              Δημήτρης ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...