Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε - ΘΕΜΑ: Εργατικά ατυχήματα και επαγγελματική ασθένεια..!

Αρ. αρχείου Φ016/Β/1 Πάτρα   03/07/2017Αρ. πρωτοκ: 325 /2017ΠΡΟΣ:Τον Πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε Καββαθά
Γεώργιο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.ΕΑράτου 21, 1ος όροφος, Τ.Κ. 262 21 ΠΑΤΡΑΤΗΛ:2610-274.047 FAX:2610-275.778E-mail: oebesna1@otenet.gr

ΘΕΜΑ: Εργατικά ατυχήματα και επαγγελματική ασθένεια

Κύριε Πρόεδρε,Εν όψει της συνάντησής σας με τους καθ’ ύλην αρμόδιους υπουργούς, θα θέλαμε να θέσουμεένα ζήτημα σχετικά με την ισχύουσα νομοθεσία για τους Μικρομεσαίους Επιχειρηματίες, όσο αφορά τα εργατικά ατυχήματα,  την επαγγελματική ασθένεια και την αποζημίωση αυτών. Θεωρούμε πως αν και ενοποιήθηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία και η ασφάλιση είναι ενιαία γιαόλους   κάτω   από   την   ομπρέλα   του   Υπερταμείου   ΕΦΚΑ,   οι   παροχές   δεν   είναι   ίδιες   και   ενιαίες.

Συγκεκριμένα, σε αντίθεση με άλλους ασφαλισμένους, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες για να λάβουν τοεπίδομα   αδείας   λόγω   ασθενείας-   εργατικού   ατυχήματος,   η   διάρκεια   της   ανικανότητας,   πρέπει   ναυπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες, και αυτές πρέπει να είναι συνεχόμενες χωρίς διακοπή.Συνεπώς, θέτουμε το ερώτημα γιατί παρατηρείται αυτή η διαφορά και για να αποζημιωθούν οιμικρομεσαίοι επιχειρηματίες που απέχουν από την εργασία τους πρέπει να πάρουν ιατρική άδεια 30συνεχόμενων ημερών, σε αντίθεση με άλλους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ που παίρνουν αποζημίωση ανεξαρτήτως ημερών αδείας, δεδομένου ότι η ασφάλιση είναι ενιαία.  

Ζητάμε, λοιπόν,  να αλλάξει και να εξισωθεί το καθεστώς για τη θεμελίωση του δικαιώματοςεπιδόματος   εργατικού   ατυχήματος   και   επαγγελματικής   ασθένειας   για   όλους   ανεξαιρέτως   τουςδικαιούχους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ, εφόσον η πρόσκαιρη ανικανότητα εμποδίζει την άσκηση τουεπαγγέλματος τους. 

                        Για το Δ.Σ.   

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

         Παναγιώτης ΣΚΕΝΤΖΟΣ              Δημήτρης ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...