Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΜΑ: Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α...!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑ
Σ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε

Αράτου 21, 1ος όροφος, Τ.Κ. 262 21 ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ:2610-274.047 FAX:2610-275.778
E-mail: oebesna1@otenet.gr
Web site: www.oebesna.gr
Αρ. αρχείου: Φ018/Β1/2 Πάτρα 08/02/2017
Αρ. πρωτοκ: 45/ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συνεδρίαση  Διοικητικού Συμβουλίου Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. 

Συνεδρίασε την Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου 2017 το Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α., όπου μεταξύ των θεμάτων της ημερησίας διάταξης που συζητήθηκαν εκτενώς, συμπεριλαμβάνονταν και οι δράσεις στις οποίες συμμετέχει η ΟΕΒΕΣΝΑ  και αφορούν στα  παρακάτω:

Το Δίκτυο: Συμμαχία για την επιχειρηματικότητα και την Ανάπτυξη ( επιχειρησιακό εκπαιδευτικό, επιστημονικό, ερευνητικό επίπεδο), το οποίο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφερείας Δυτικής Ελλάδας 2014 -2020. Συντονιστής του Δικτύου είναι η Π.Δ.Ε και σ αυτό συμμετέχουν με βάση το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπεγράφη από 22 φορείς της Περιφέρειας από τον επιστημονικό κόσμο (Πανεπιστήμια κλπ.)και τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής (Επιμελητήρια κλ.π, Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. ) και σκοπό έχει την από κοινού συνεργασία και την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την υλοποίηση του σχεδιασμού «Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας –ευρωπαϊκή Επιχειρηματική περιφέρεια 2017». Το Δίκτυο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και δράσεις όπως :


Τη δημιουργία γραφείου Μμ-ε.
Την εκπαίδευση των Μμ-ε σε δημόσιες προκηρύξεις
Την παροχή δεξιοτήτων στον επιχειρηματικό κόσμο (σεμινάρια –κατάρτιση)
Την  ευαισθητοποίηση για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές
Προτάσεις για μεθόδους που διευκολύνουν την πρόσβαση των Μμ-ε στη χρηματοδότηση

Συμβουλευτικό –υποστηρικτικό πρόγραμμα για επιχειρηματικές μεταφορές, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα 
Η λειτουργία του δικτύου αυτού και η αγαστή συνεργασία όλων των συμμετεχόντων θεωρούμε ότι θα συμβάλλει στην βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα και στην αναστροφή του αρνητικού οικονομικού κλίματος στην αγορά.

Στο 6o FORUM EΝΕΡΓΕΙΑΣ που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη μας αφορούσε σε θέματα ενεργειακές υποδομών στη Δυτική Ελλάδα, όπως το φυσικό αέριο, οι υδρογονάνθρακες, η εξόρυξη πετρελαίου, μεταξύ άλλων συμμετείχε η ΟΕΒΕΣΝΑ ως εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ σε τοπικό επίπεδο μαζί με το Τεχνικό Επιμελητήριο _τμήμα Δυτικής Ελλάδας και το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο με την παρουσίαση της θεματικής ενότητας: «Εκπαίδευση επιμόρφωση του τεχνικού κόσμου της Δυτικής Ελλάδας σε ζητήματα υδρογονανθράκων(εξόρυξη, διύλιση, αποθήκευση, μεταφορά, διάθεση) και φυσικού αερίου (μεταφορά, αποθήκευση, διάθεση)».  

Παρουσιάσθηκαν οι δυνατότητες που δίνονται για τα τεχνικά επαγγέλματα και το ανθρώπινο δυναμικό που τα υπηρετεί (κατασκευή και προμήθεια υλικών και εξαρτημάτων, μηχανικοί, τεχνικοί, αυτοαπασχολούμενοι τεχνίτες και εργατοτεχνίτες, χειριστές μηχανημάτων κλπ) να αποτελέσουν και πάλι τον κεντρικό πυλώνα στήριξης του αναπτυξιακού υποδείγματος της περιοχής μας, μέσα από την αξιοποίηση των φυσικών και οικονομικών πόρων της, των συγκριτικών δηλαδή πλεονεκτημάτων της.

Για να επιτευχθεί όμως αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διαρκής και εξειδικευμένη εκπαίδευση- επιμόρφωση και πιστοποίηση των γνώσεων δεξιοτήτων και ικανοτήτων των εν δυνάμει απασχολουμένων στους κλάδους που τεχνικών επαγγελμάτων. Σε αυτό το επίπεδο η ΟΕΒΕΣΝΑ μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα μέσω του ΚΕΚ /ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ, που αποτελεί ένα άρτιο και αξιόπιστο φορέα Επαγγελματικής κατάρτισης .

Με δεδομένο ότι η εκπαίδευση θα γίνει από άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτές – επιστήμονες - πανεπιστημιακούς και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η πιστοποίηση των δεξιοτήτων –ικανοτήτων των εκπαιδευόμενων – εν δυνάμει απασχολουμένων στα μεγάλα έργα υποδομών θα γίνει από μεγάλο Ελληνικό ή Ευρωπαϊκό Οργανισμό, είμαστε αισιόδοξοι ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό και πολλαπλασιαστικό αφού θα υπάρξουν μεγάλες δυνατότητες απορρόφησης ντόπιου εργατικού δυναμικού και τεχνικών επαγγελμάτων στα μεγάλα αυτά έργα.

Και οι δύο παραπάνω συμμετοχές –δράσεις της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. αποδεικνύουν ότι σαν ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ χρησιμοποιούμε στην πράξη όλα τα θεσμοθετημένα εργαλεία και εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητες που μας δίνονται από το θεσμικό μας ρόλο. Με άλλα λόγια ασκούμε ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ με πιθανότητες να έχουμε θετικό αποτέλεσμα με αντίκρισμα στη βάση και δε μένουμε καθηλωμένοι στη θεωρία και στη γραφειοκρατική διατύπωση απόψεων και συνδικαλιστικών προτάσεων.

Για το ΔΣ
                       
               Ο                                                               Ο
       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           ΓΕΝ.ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΕΝΤΖΟΣ         ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...