Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: ΔΗΜΟΣ ΚΩΣΤΑΣ..!

Μετα από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και τον κοινωνικο διάλογο που φαίνεται θα διαρκέσει αρκετό καιρό άρχισαν οι ανησυχίες τα ερωτήματα και η
αγωνία του κάθε συναδέλφου τι θα γίνει με τις εισφορές στον ΟΑΕΕ και ολα τα σχετικά γύρω από το ασφαλιστικό.


Για το θέμα ένα έχω να πω. Υπομονή να δούμε ποια θα είναι η κατάληξη.
Τα ζητήματα που ανακύπτουν είναι πολλά. όπως 


1) οι εισφορές θα υπολογίζονται με βάση το τζίρο η το καθαρό εισόδημα του κάθε αυτοαπασχολούμενου. 

2) σε περίπτωση που υπολογίζονται με το καθαρό φορολογητέο ποια εισφορά θα καταβάλλεται ότν υπάρχει ζημιά στο τέλος του χρόνου. 

3) αν υπολογίζονται με το τζίρο με ποια λογική θα κληθεί ένας αυτοαπασχολούμενος εν έχει εναν Α ΤΖΙΡΟ να καταβάλλει εισφορές χωρίς πρωτα να αφαιρεθούν τα έξοδα ενοίκια , μισθοδοσία προσωπικού , πρώτες ύλες και μια σειρά από άλλα έξοδα. 

4) αν οι αυτοαπασχολούμενοι κάνουν νομικα πρόσωπα με ποιά κριτήρια οι ΑΕ και οι κάθε μορφής εταιρείας θα καταβάλλουν εισφορές. 

5) γίνεται να καταβάλλουν εισφορές οι μέτοχοι μιας ΑΕ οι οποίοι αγόρασαν μετοχές.
τα ζητήματα αυτά είναι τόσο σημαντικά που θα πάρει αρκετό χρόνο η συζήτηση για να υπάρξει κατάληξη. Με βάση την ισονομία , την λογική αλλά και το σύνταγμα θα έλεγα οι εισφορές καθορίζονται ισόποσα για την ιδια ασφαλιστική κλάση και αποδίδουν την ίδια σύνταξη εφ΄όσον έχουμε ιδια χρόνια ασφάλισης , ίδια ασφαλιστική κλάση και ίδιες καταβληθείσες εισφορές. Υπομονή και ελπίδα να δούμε ποιά θα είναι η κατάληξη.


ΠΗΓΗ: https://www.facebook.com/kostas.dimos.52?fref=nf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...