Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Οι ιδιοκτήτες ταξί της Νέας Υόρκης μηνύουν την πόλη για την επέκταση της Uber..!

Αθήνα 
Δεν έχει τέλος ο πόλεμος των ιδιοκτητών ταξί της Νέας Υόρκης με την Uber, την ηλεκτρονική εφαρμογή που επιτρέπει σε μη επαγγελματίες οδηγούς να χρησιμοποιούν τα ιδιωτικά τους οχήματα προκειμένου να μεταφέρουν ανθρώπους σε προορισμούς της αρεσκείας τους. Αυτή τη φορά όμως οι ταξιτζήδες της αμερικανικής μεγαλούπολης επιλέγουν να αλλάξουν το πεδίο της μάχης: στρέφονται εναντίον της πολιτείας και του οργανισμού που ρυθμίζει την αδειοδότηση.

Οι νεοϋορκέζοι ιδιοκτήτες ταξί κατηγορούν τις αρχές ότι κατέστρεψαν την οικονομική τους δραστηριότητα καθώς οι τιμές των αδειών έχουν σημειώσει πτώση 40% και έτσι έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των κατόχων. Επιπλέον, κατηγορούν τις αρχές για αυθαίρετη μεταχείριση αφού, όπως υποστηρίζουν, εκείνοι μπορούν να παραλάβουν πελάτες μόνο από το δρόμο ενώ οι οδηγοί της Uber δεν έχουν αυτού του είδους τον περιορισμό. «Το γεγονός αυτό αποφέρει καταστροφική ζημιά στη βιομηχανία και τις ζωές δεκάδων χιλιάδων οικογενειών που εξαρτώνται από αυτή» σημειώνεται στην αγωγή που κατέθεσαν σε δικαστήριο του Μανχάταν ιδιώτες ιδιοκτήτες ταξί αλλά και συνδικαλιστικές ενώσεις που εκπροσωπούν πάνω από 4.000 αδειούχους.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι ενώ οι μετακινήσεις με τα μαύρα οχήματα της Uber αυξήθηκαν σε 3,82 εκατ. από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2015, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, οι πελάτες των παραδοσιακών κίτρινων ταξί της Νέας Υόρκης μειώθηκαν σε αριθμό σχεδόν ταυτόσημο.

Η Uber ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στη Νέα Υόρκη τον Μάιο του 2011. Τέσσερα χρόνια αργότερα, τα μαύρα αυτοκίνητα της ξεπερνούν τα κίτρινα ταξί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...