Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΝΕΑ ΠΝΟΗ Ανεξάρτητη Πανελλαδική Παράταξη Ε.Δ.Χ. Ταξί 19/07/2014..!

Με την ολοκλήρωση του 1ου εξαμήνου του 2014 η Ομοσπονδία μπαίνει σε προσυνεδριακές διαδικασίες.

Όπως τόσα χρόνια έτσι και τώρα ο συνδυασμός και τα στελέχη της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ οφείλουν αφού κάνουν τον απολογισμό της τριετίας να καταθέσουν και τις προτάσεις για την επόμενη περίοδο, ώστε οι συνάδελφοι ανά την Ελλάδα αλλά και οι σύνεδροι της Ομοσπονδίας να γνωρίζουν, να κάνουν την κριτική και τις συγκρίσεις τους και στο τέλος τις επιλογές τους.

Έτσι θα ξεκινήσουμε από το τελευταίο συνέδριο και το έντυπό μας που κεντρικό μήνυμα είχε 
«ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΕΑ ΠΝΟΗ».

Και αφού αναλύαμε την μέχρι τότε δράση μας μέσα από την Γραμματεία καταθέσαμε τις σκέψεις μας που διαμόρφωναν την στρατηγική του συνδυασμού για τον κλάδο. Η στρατηγική αυτή είχε δύο άξονες:

α) Η ανάπτυξη του κλάδου και η διεύρυνση του έργου μέσα από τον 3109 και

β) Μια άλλη λειτουργία της διοίκησης και των οργάνων του κλάδου με βασική κατεύθυνση του προεδρείου να προκαλεί και να ερεθίζει τον συνδικαλιστικό προβληματισμό και να ΜΗ ΤΟΝ ΦΟΒΑΤΑΙ.

Με βάση αυτούς τους άξονες ζητήσαμε από το σώμα να ενισχύσει την δύναμη της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ που τολμούσεστην πιο κρίσιμη για την χώρα και τον κλάδο περίοδο να ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ  με όραμα και στρατηγική.

ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ και πρώτα απ’ όλα εμείς που σεβόμενοι την ετυμηγορία του συνεδρίου από τη μία και την απόρριψη από τη μεριά του πλειονοψηφήσαντος συνδυασμού τουλάχιστον να αλλάξει η λειτουργία των οργάνων από την άλλη, δεν συμμετείχαμε στο προεδρείο.

Επειδή κάποιοι θέλησαν αυτό το διάστημα να αποδώσουν φυγομαχία στη ΝΕΑ ΠΝΟΗ «δικαιολογώντας» έτσι την μη συμμετοχή μας λέμε απλά ότι επιδιώξαμε την προεδρεία μέσα στο συνέδριο με πλήρη γνώση των εξελίξεων.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Αρκεί κανείς να μπει στην ιστοσελίδα του συνδυασμού taxi-neapnoi.blogsprot.grγια να δει αναρτημένα όλα τα εισηγητικά μας κείμενα που κατέγραφαν τις θέσεις μας και στα πλαίσια της στρατηγικής που αναφέραμε πιο πάνω. Αν αυτό συνδυαστεί και με τις πολλές τακτικές παρουσίες μας στην Ομοσπονδία πέρα από τις λιγοστές συνεδριάσεις των οργάνων κάθε άλλο παρά φυγόμαχοι ήμασταν.

Εξάλλου όλοι γνωρίζουν ότι η Ν. ΠΝΟΗ ποτέ δεν ζήτησε την ψήφο ΜΟΝΟ για να εκφράζει καταγγελτικό λόγο αλλά κυρίως να εισηγείται στα πλαίσια του θεσμικού της ρόλου.

Και ήρθε ο 4070 και στην συνέχεια ο 4093 που άλλαξε συθέμελα το τοπίο των μεταφορών στον κλάδο μας. Κάποια άλλα στελέχη προσάπτουν στον συνδυασμό ταύτιση απόψεων με το προεδρείο και άκρατη υποστήριξη του. Το στηρίζουν δε αυτό στην συμμετοχή μας στα Περιφερειακά Συμβούλια του 2012 και το ότι είχαμε την ευθύνη της κεντρικής εισήγησης. Το περίεργο εδώ είναι ότι αυτή η στάση εκφράζεται κυρίως από στελέχη που είχαν φτιάξει συνεταιρισμούς του 3109 κάτι που δεν το ήθελε ξεκάθαρα όλη η διοίκηση και πίστευαν ότι αν εμείς δεν στηρίζαμε τότε με την παρουσία μας το προεδρείο θα έπεφτε όπως ισχυρίζονται.

Η επιφανειακή προσέγγιση του θέματος μπορεί να τους δικαιολογήσει αυτή την θέση.
Αναρωτήθηκαν όμως τι θα γινόταν αν δεν έμπαινε μπροστά η ΝΕΑ ΠΝΟΗ με την εισήγηση της στο Δ.Σ. που απεδέχθη την πρόταση για εσωτερικό διάλογο με βάση τον 3109.
Ξεχνούν ότι την εποχή εκείνη με ψηφισμένο τον 4070 είχε καταργηθεί το άρθρο 6 του 3109. 

Άρα έπαυαν να υπάρχουν.

Αναρωτιούνται ακόμη και σήμερα πως με νόμο καταργημένα νομικά πρόσωπα (3109) θα συμμετείχαν σε διαγωνισμούς μεταφοράς (μαθητών κλπ);
Ας ανατρέξουν στα πρακτικά του Δ.Σ. στις 30/04/2012 απόσπασμα των τοποθετήσεων μας υπάρχει στην ιστοσελίδα μας σχετικά με το θέμα αυτό και ας δουν την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής εγκυκλίου και φυσικά σε επιστολή μας προς τις παρατάξεις για το Δ.Σ. στις 20/11/2012 βάζαμε ως βασικό αίτημα την επαναφορά του άρθρου 6 του 3109. Για εμάς της ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ ήταν στρατηγικής σημασίας θέμα. Όλοι γνωρίζουν ότι είμαστε υπερασπιστές αυτού του νόμου. Καμιά μικροπαραταξιακή σκοπιμότητα λοιπόν μπροστά στο συμφέρον του κλάδου.

Προτιμήσαμε λοιπόν να μην πέσει κι άλλο ο κλάδος γι’ αυτό δώσαμε το παρόν με πάθος και σχεδόν η ομόφωνη απόφαση των Π.Σ. και του κλαδικού μας δικαίωσε αφού υποχρέωσε το προεδρείο να ζητήσει την επαναφορά του άρθρου άρα την διατήρηση της ύπαρξής μας και φθάνουμε στις 24/07/2013 με το έγγραφό μας με τίτλο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ καταθέτουμε αναλυτικά πως το ταξί μπορεί να επιβιώσει μετά το άνοιγμα του έργου και των μέσων μεταφοράς (4093) εν μέσω κρίσης.

Εκτός των άλλων και στα πλαίσια του στρατηγικού μας σχεδιασμού έχουμε κατά καιρούς καταθέσει προτάσεις προς το προεδρείο (Στα Δ.Σ. και εγγράφως) για τα εξής βασικά θέματα:
- Αναζήτηση έργου (28/02 & 29/11/2012)
- Τιμολογιακή πολιτική με ευελιξία (28/02/2012)
- Λαθρομετανάστες (28/02/2012)
- Πρόταση για συνεδρίαση των Π.Σ. και Κ.Σ. με συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη (13/09/2013)
- Ενοποίηση κέντρων Ρ/Τ και εξυπηρέτηση των κλήσεων τους από ενιαία κέντρα
- Συμβατικό ταξί με δυνατότητα 7θέσιων ή μεταφοράς ΑΜΕΑ
- Διαδικασία άρθρου 85 του 4070 (25-02-2013)
- Αλλαγή τρόπου λειτουργίας οργάνων με συνεχή ενημέρωση των Σωματείων και των Π.Σ.  

Συνάδελφοι είναι η πρώτη μας επικοινωνία στα πλαίσια των προσυνεδριακών διαδικασιών με καθαρά απολογιστικό χαρακτήρα στα πλαίσια της στρατηγικής μας.

Θα ακολουθήσει σύντομα επόμενη επιστολή με την επικαιροποίηση των προτάσεων μας που θα ολοκληρωθεί μέσα από την μεταξύ μας διαβούλευση ώστε όλοι προ συνεδρίου να ξέρετε τις θέσεις μας.

Τελειώνοντας σας προτρέπουμε να επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα μας taxi-neapnoi.blogsprot.gr για να ενημερώνεσθε, να κριτικάρετε και να καταθέτετε τις δικές σας σκέψεις – παρατηρήσεις.

Για τη ΝΕΑ ΠΝΟΗ
ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Στα κείμενά μας δεν θα βρείτε κριτική για τους άλλους. Αυτή είναι δική σας δουλειά. 
Εμείς σας γνωστοποιούμε τις θέσεις και τα δεδομένα.
Εσείς κρίνετε και συγκρίνεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...