Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Ανοιχτή επιστολή προς τα Τοπικά Σωματεία και τα Περιφερειακά Συμβούλια Ταξί της Χώρας.

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

                                 Ανοιχτή επιστολή
 προς τα Τοπικά Σωματεία και τα Περιφερειακά Συμβούλια Ταξί της Χώρας. 
                Και τώρα τι κάνουμε;
   Συνεχίζουμε με το ΤΑΓΜΑ Λυμπερόπουλου
ή μάθαμε από τα λάθη μας και αλλάζουμε πορεία.
Όταν λέω ¨Τάγμα¨ δεν εννοώ αυτό πού όλοι  γνωρίζουμε, πρόκειται για αρχικά Τ.Α.Γ.Μ.Α. που εκφράζουν μία ενότητα συμπεριφορών και παλαιοκομματικού τύπου πρακτικών.
 (Στο τέλος της επιστολής θα αναφερθεί πλήρης ο πραγματικός λογότυπος 
   και η  κωδικοποιημένη σημασία των παραπάνω  αρχικών γραμμάτων!).
                                          Παρατηρήσεις
1. Όταν προ εβδομάδων το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος Ρέππα δημοσιεύτηκε ολόκληρο στη ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Περιφερειακής Συνδικαλιστικής Παράταξης Ταξί
η Ομοσπονδία διά στόματος του Γραμματέα της το χαρακτήρισε  ¨Κείμενο εργασίας χωρίς ιδιαίτερη αξία¨ που φυσικά δε ισχύει, επέπληξαν μαζί με τον Πρόεδρο την Παράταξη για την ανάρτηση και την κάλεσαν να το κατεβάσει και να προβεί σε εξηγήσεις.
- Πρόσφατα που ανακοινώθηκαν οι προθέσεις Ραγκούση καλά έκαναν και αντέδρασαν και προκήρυξαν πανελλαδική απεργία. Με την ευκαιρία να συγχαρούμε όλα τα στελέχη του Σωματείου  Ηρακλείου Κρήτης για την πρωτοπορία, την τεκμηρίωση και τη δυναμική τους στην κινητοποίηση. Ακόμα και τον συνονόματό μου γραμματέα  Λευτέρη Πετράκη
- Η Ομοσπονδία όμως δηλώνει τώρα  προς κάθε κατεύθυνση πως το Προεδρικό Διάταγμα που λίγο πριν είχε χαρακτηρίσει κείμενο χωρίς ιδιαίτερη αξία και απαίτησε να κατέβει από την ιστοσελίδα που αναρτήθηκε, το είχε συμφωνήσει με τον κ. Ρέππα και το είχε αποδεχθεί στο σύνολό του. Και διαμαρτυρήθηκε γιατί ο κ. Ραγγκούσης το αγνόησε και δήλωσε πως θα προχωρήσει με προϋποθέσεις στην πλήρη απελευθέρωση του Κλάδου.
- Την Δευτέρα,11/7 η Ομοσπονδία αναρτά στην ιστοσελίδα της το Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα και ζητά από όλα τα Σωματεία της Χώρας να  τοποθετηθούν εγγράφων επ αυτού(?)
- Πότε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας έλεγε την αλήθεια στον Κλάδο που εκπροσωπεί θα αναρωτηθούν  δικαίως πολλά στελέχη αλλά και απλοί συνάδελφοι;
- Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας στηρίζουν συνολικά  τα 19 από τα 21 μέλη του Δ.Σ. αλλά δεν ενημερώνονται ούτε εκείνοι που το στηρίζουν. Υπάρχουν στεγανά και μεθοδευμένη αδιαφάνεια και τα ζητήματα χειρίζονται  τρεις έως τέσσερις του προεδρείου αποδεχόμενοι όλοι τους ντε φάκτο και τους ¨Τσάτσους¨ του Προέδρου!
- Συνήθως δεν πιστεύει και σπάνια εφαρμόζει αυτά που λέει ο Αντιπρόεδρος κ. Σκέντζος που είναι έμπειρος  λαϊκιστής και λέει πάντα  αυτό που θέλει να ακούσει ο κόσμος για να …κλέψει την παράσταση. Είπε λοιπόν ορθά-κοφτά ο κ. Σκέντζος στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας τη Δευτέρα, 4/7 χειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό από το ακροατήριο. Δεν είναι απίθανο αυτή τη φορά να το εννοούσε :
- ¨ Εμείς  εδώ του Προεδρείου δουλευόμαστε μεταξύ μας και όλοι
    μαζί δουλεύουμε τον Κλάδο που μας εμπιστεύτηκε !¨ 

        Ρεζιλ-σταλ Τζερτζελές …. Τζεμοτζερεμέδων!

Διαδόθηκε  από τις…κακές γλώσσες πως το …ρεσιτάλ που δόθηκε στο χώρο από το πολυμελές επιτελείο του γνωστού τεχνίτη ταξιμέτρων κ. Τζέμου περιλαμβανομένου και του ιδίου του Λεωνίδα λειτούργησε ως διμοιρία σωματοφυλάκων του Προέδρου κ. Λυμπερόπολου στην αγωνιστική συγκέντρωση εκατοντάδων συναδέλφων στον περίβολο του Υπουργείου Υποδομών το πρωί της Τετάρτης, 6 Ιουλίου, αλλά αυτό σαφώς και δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια.
- Μετά το τέλος της συγκέντρωσης οι Τζεμοτζερεμέδες στο ερώτημα  συναδέλφων τι δουλειά έχουν Ταξιμετράδες σε συγκέντρωση ταξιτζήδων, δήλωσαν:
-  Ασφαλώς  και πρόκειται για Κομματικό…Πολοδάχτυλο!  Δάκτυλος δηλαδή του Κόμματος για να… Πολώσει τους οπαδούς του εν όψει των εξελίξεων και ότι πλησίασαν τον κ. Λυμπερόπουλο όχι για να του παράσχουν προστασία ως σωματοφύλακες αλλά για να του επιδώσουν τα πλαστικά κουταλάκια που είχαν μαζί τους ούτως ώστε εάν του πετάξουν τίποτα κεσεδάκια με γιαούρτι να φάει το περιεχόμενο αξιοπρεπώς ως Πρόεδρος και όχι με τα χέρια όπως θα έκανε ο οποιοσδήποτε τυχόντας !
- Οι συνάδελφοι πείστηκαν από τις εξηγήσεις των Τζεμοτζερεμέδων. Συνέστησαν στον Λεωνίδα που είναι αξιαγάπητη προσωπικότητα, καλός επαγγελματίας και ικανός τεχνίτης να τηρεί πάντοτε  ίσες αποστάσεις  και να σέβεται στην πολυπληθή πελατεία του όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Χώρας;
Του συνέστησαν επίσης οι συνάδελφοι να μην υποκύψει στις πιέσεις του Ανάδοχου για ενταχθεί ως μόνιμο μέλος στη ¨Παράγκα¨ του ή αν έχει μπει  απερίσκεπτα πρέπει να εξέλθει το ταχύτερο και να κοιτάξει τη δουλειά του και την οικογένειά του όπως και όλο το κλιμάκιο των Τζεμοτζερεμέδων!

                                     Επίλογος                   
Θα κλείσω το σημερινό σημείωμα αντιγράφοντας το κλείσιμο που κάνει σε ένα δικό του κείμενο με τίτλος ¨Ομοσπονδιακές Προσδοκίες¨ ο Πρόεδρος του Σωματείου ¨ΕΡΜΗΣ¨ της Θεσσαλονίκης. Δεν τον ρώτησα, αλλά ή αναδημοσίευση ενός
δημοσιευμένου κειμένου δεν συνιστά απόκλιση από την δεοντολογία:

                        Ομοσπονδιακές Προσδοκίες
                   ( η τελευταία παράγραφος από ένα κείμενο δυόμισι σελίδων)
Η ΔΑΚΜΜΕ ΤΑΧΙ και ο Θ. Λυμπερόπουλος γιγάντωσαν το συνδικάτο λέει το προεκλογικό φυλλάδιο.Διαβάζοντάς το προκαλούμαι σε έσχατο βαθμό. Και αν σήμερα αυτό κυκλοφορεί στις εκλογές των Αθηνών, σίγουρα κάτι παρόμοιο θα κυκλοφορήσει προς το τέλος του χρόνου για τις εκλογές της Ομοσπονδίας. Και επειδή η τελευταία διετία είναι παράδειγμα προς αποφυγή καλό θα ΄ταν ο κυρ Θύμιος να πάει για ξεκούραση. Η επαρχία δεν είναι Αθήνα. Έχει τα ίδια και περισσότερα προβλήματα και θέλει μπροστάρηδες αγνούς αγωνιστές και όχι προπαγανδιστές πολιτικών κομμάτων. Δικαίωμα της κάθε πόλης να εκλέγει
τους εκπροσώπους της με τα δικά της κριτήρια και σκεπτικά. Όμως σε
ολόκληρη Αθήνα με υποψήφιες 4-5 παρατάξεις να κερδίζει η μία παίρνοντας αυτοδυναμία, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τις υπόλοιπες. Εύχομαι οι παρατάξεις πανελλαδικού χαρακτήρα να μην έχουν κανένα κοινό σημείο με αυτές των Αθηνών διότι τότε το μέλλον μας θα είναι δυσοίωνο.

Πρόεδρος «ΕΡΜΗ»
Γιαννακάκης Κων/νος

Για τους παραπάνω αλλά και αρκετούς ακόμα λόγους εγώ αν και …Αθηναίος υποστηρίζω αγαπητοί φίλοι της περιφέρειας πως ήρθε ο καιρός να φύγει η διοίκηση του Κλάδου από την Αθηναϊκή¨Παράγκα¨ Λυμπερόπουλου - Δήμου-Τσάτσων & Σία

        Και όπως στην αρχή της Ανοιχτής αυτής επιστολής σας υποσχέθηκα
        παραθέτω κλείνοντας με τον …δεικτικό τρόπο που πάντοτε συνηθίζω
        τη σημασία των αρχικών Τ.Α.Γ.Μ.Α. για τον …δημιουργικό συνδικαλισμό
      που ορισμένοι ανάμεσά σας-μας στηρίζουν αλλά και στηρίζονται από αυτό !

                                     Τ.Α.Γ.Μ.Α.
(ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ – ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ – ΓΛΑΣΤΡΕΣ – ΜΑΝΤΡΑΔΕΣ – ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ )
Μόνο η Περιφέρεια μπορεί να διαλύσει το Τ.Α.Γ.Μ.Α. και να γκρεμίσει την ¨Παράγκα¨,
  διαφορετικά το μέλλον θα είναι δυσοίωνο όπως διαβλέπει και ο Γιαννακάκης!

                                                   terzakis@freemail.gr

Αναδημοσίευση από:  http://a-taxia-a.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...