Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Συνέχισε και σήμερα την αδιάλλακτη στάση του ο Ραγκούσης.

                Δεν καταλαβαίνει τίποτα ο φον Ραγκούσης !

  «Ο Ρέππας είναι προσωπικός μου φίλος. Δεν σταμάτησα εγώ το προεδρικό διάταγμα του Ρέππα αλλά το Συμβούλιο της Επικρατείας. Μου ζήτησε να υπογράψω και δεν προλάβαινα» απάντησε ο υπουργός Υποδομών στα όσα ακούγονται για «βεντέτα» με τον προκάτοχο του Δημήτρη Ρέππα.

  Αυτή η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση της Βάσως Παπανδρέου που πήρε το λόγο και του είπε «σε μία μέρα γίνονται αυτά Γιάννη».


  Οι περισσότεροι βουλευτές στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, κάνουν λόγο για την ανάγκη να ληφθούν υπόψη συγκεκριμένα κριτήρια, όπως το πληθυσμιακό.

  Ο νόμος είναι βασική κυβερνητική επιλογή είναι δική μας ευθύνη να υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον είπε ο κ. Ραγκούσης στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δείχνοντας να παραμένει ανυποχώρητος στις θέσεις του για το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί.

  Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών άφησε αιχμές για τη στάση των ιδιοκτητών ταξί λέγοντας ότι επιχείρησαν να πλήξουν την κυβέρνηση.

  Επιπλέον, ο κ. Ραγκούσης έκανε λόγο για την ανάγκη ύπαρξης μίας συνολικής ρύθμισης με κανόνες χωρίς να μπει ωστόσο σε λεπτομέρειες. Ξεκαθάρισε ότι μέχρι τις 2 Οκτωβρίου δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι και μέχρι τότε θα γίνει διεξοδικός διάλογος με τους ιδιοκτήτες.

  Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ζωίδης είπε προς τον υπουργό Υποδομών: «από εσένα εξαρτάται να δώσεις λύση», ενώ o Βασίλης Κεγκέρογλου σημείωσε ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση αν δεν προηγηθεί διάλογος με τους ιδιοκτήτες.

  Η βουλευτής Φθιώτιδας Τόνια Αντωνίου απευθυνόμενη στον Υπουργό είπε: «Δεν μας εξήγησες γιατί άλλαξες μια κυβερνητική απόφαση και ενώ ο πρωθυπουργός ηταν ακομη στις Βρυξέλλες και συνεχίζεις να μην μας λες τι θα κάνεις με το θέμα. Εχεις κάνει δηλώσεις υπέρ της αυτορύθμισης της αγοράς» για να λάβει την απάντηση από τον Γιάννη Ραγκούση: «Εγω αυτά δεν τα έχω πει ποτέ. Αυτά που λες τα λέει ο Θύμιος Λυμπερόπουλος».

  «Η απελευθέρωση πρέπει να γίνει και με πληθυσμιακά κριτίρια, να μη γινόμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως» τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουσελάς.

  Ο βουλευτής Καρδίτσας Νίκος Σαλαγιάννης είπε μεταξύ άλλων ότι «Εχουμε σοβαρό πολιτικό πρόβλημα. Εχουμε δύο υπουργούς που αλληλοαδειάζονται και εμείς οι βουλευτές δεν το ανεχόμαστε πια».και ζήτησε να συγκληθεί το θέμα στην κυβερνητική επιτροπή.

  Επίσης ο βουλευτής της Β’ Αθηνών κ. Γιάννης Βούρος επισήμανε ότι «Χρειάζεται μια συνεχεία συγκοινωνούντων δοχείων στους υπουργούς αλλιώς εύκολα θα χαρακτηριστούμε ότι είμαστε στο λούνα πάρκ και παίζουμε τα συγκρουόμενα».

  Την παραίτηση του Γ. Ραγκούση ζήτησε ο Λ. Γρηγοράκος

  Στο μεταξύ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, προέτρεψε τον υπουργό υποδομών να παραιτηθεί, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Ραγκούση.

  Ο βουλευτής  μιλώντας στον Βήμα Fm, ανέφερε με αφορμή την απεργία των ιδιόκτητων ταξί ότι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γ. Ραγκούσης, θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του.

  Στην απάντηση του ο υπουργός τόνισε: «Ο κ. Γρηγοράκος ζητά την παραίτηση μέλους της κυβέρνησης που προωθεί την εφαρμογή ενός Νόμου, που και ο ίδιος ο βουλευτής ψήφισε πριν από 4 μόλις μήνες, και σύμφωνα με τον οποίο συντελέστηκε η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων από τις 2 Ιουλίου. Ένα είναι το πραγματικό και κρίσιμο για την πορεία της χώρας ερώτημα: Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, και ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για την εφαρμογή ενός νόμου που έχουμε ήδη ψηφίσει και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον ή θα υποταχθούμε στο φόβο του μικροπολιτικού κόστους και στα επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών; »

  «Υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα χωρίς να ρωτάνε, νομίζουν ότι είναι πανίσχυροι» δήλωσε ο βουλευτής Λακωνίας και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να είχε «μαζέψει» τον κ. Ραγκούση και τον κ. Ρέππα ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

  «Μπορεί να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες κάποιοι για το κατάντημα αυτό στην χώρα και για τη δυσφήμιση. Γιατί να μην παραιτηθεί; Υπάρχουν και τέτοιες λύσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι κολλημένοι στις καρέκλες τους» τόνισε ο κ. Γρηγοράκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...