Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα

Αθήνα, 12.01.2021

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση –μέσω τηλεδιάσκεψης– μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Στ

αϊκούρα, των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου κ.κ. Αθ. Πετραλιά, Χρ. Τριαντόπουλου, του Προεδρείου της Ομοσπονδίας και των επικεφαλής των παρατάξεων Α. Μαυρίδη, Π. Μαυρίκη, Π. Σκέντζο, Κ. Δήμο.


Στην αρχή της συνεδρίασης όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας ανέλυσαν την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος των ταξί, συνέπεια όχι μόνο της πανδημίας αλλά και της έλλειψης οικονομικών μέτρων στήριξης από την κυβέρνηση. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν όλα τα οικονομικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο μας, όπως αυτά κατατέθηκαν μέσω των υπομνημάτων που έχουμε υποβάλλει από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα.


α) Για τη έκτακτη οικονομική ενίσχυση


Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ξεχωριστό πρόγραμμα στήριξης ανά κλάδο και ότι όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από τα προγράμματα επιστρεπτέας προκαταβολής. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών στο τελευταίο πρόγραμμα εντάχθηκαν 14.000 δικαιούχοι ιδιοκτήτες ταξί από τους 28.000 περίπου που φαίνονται στο σύστημα (ΚΑΔ) με δραστηριότητα αμιγώς εκμετάλλευση ταξί.


β) Για την επιδότηση στην αντικατάσταση ταξιμέτρων


Αυτό το πρόγραμμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο και η υλοποίησή του θα γίνει σύντομα σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταφορών.


γ) Επιδότηση για την αντικατάσταση αυτοκινήτου


Το αίτημα βρίσκεται σε επεξεργασία. Ο υπουργός ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να ενταχθεί η επιδότηση σε αντικατάσταση ΕΔΧ αυτοκινήτων σε κάποιο κοινοτικό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ).


δ) Για όλα τα ζητήματα ορίσθηκε νέα συνάντηση για την επόμενη εβδομάδα με τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου.


Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι στο τέλος του μήνα (σε είκοσι μέρες) και μία φορά κάθε μήνα, θα υπάρχει μία νέα συνεδρίαση στην οποία θα εκτιμηθεί η πορεία των αιτημάτων του κλάδου μας.


ΠΗΓΗ: https://www.poeiata.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...