Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε..!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν.
ΑΧΑΪΑΣΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε

Αράτου 21, 1ος όροφος, Τ.Κ. 262 21 ΠΑΤΡΑ ΤΗΛ:2610-274.047 FAX:2610-275.778E-mail: oebesna   1@   otenet   .  gr 

Web site: www.oebesna.grΑρ. αρχείου: Φ011/B/2

Πάτρα, 06/03/2020Αρ. πρωτoκ: 85/2020

                                    ΕΠΕΙΓΟΝ

Προς:Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κο Φαρμάκη Νεκτάριο Κοιν:
1) Καθ’ ύλην αρμόδιους Υπουργούς2) ΓΣΕΒΕΕΘΕΜΑ:   Ενίσχυση   των   επιχειρήσεων   στη   Δυτική   Ελλάδα   λόγω   των   επιπτώσεων   από   τηνεφαρμογή των μέτρων κατά του νέου κορωνοϊού Covid 2019 Κύριε Περιφερειάρχη, Την περίοδο που διανύουμε, η περιοχή μας είναι αντιμέτωπη με μία τεράστια απειλή υγειονομικήςφύσεως. Ωστόσο, η απειλή αυτή, με τα μέτρα πρόληψης εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού Covid 2019 που έχουν ληφθεί, που είναι απαραίτητα για τη δημόσια υγεία, έχει και οικονομικές προεκτάσεις πουεάν δεν αντιμετωπιστούν θα οδηγήσουν σε κοινωνική κρίση.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνονται, η περιοχή έχει μπεισε   μια   κατάσταση  ανεπίσημης   καραντίνας.   Οι   εν   λόγω   αποφάσεις  έχουν   δημιουργήσει   κλίμαανη συχίας σε όλες τις επιχειρήσεις αφού επηρεάζουν σημαντικά τη λειτουργία τους. Το γεγονός πως τα μέτρα αυτά δεν έχουν χρονικό ορίζοντα, όπως επίσης δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και τη ένταση τους στο εγγύς μέλλον, καθώς συναρτάται από τον ρυθμό εξάπλωσης του ιού, εντείνουν ακόμα περισσότερο την ανασφάλεια των επιχειρηματιών και αυτοαπασχολούμενων.

Ήδη   από   τις   πρώτες   ημέρες   εφαρμογής   των   έκτακτων   μέτρων,   η   επιχειρηματικότητα   έχει πληγεί κατακόρυφα και η κατάσταση είναι ασφυκτική. Μεγάλοι χαμένοι είναι οι μικρομεσαίοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που σύμφωνα με τους υπολογισμούς για το πρώτο διάστημα παρατηρείται πτώση τουτζίρου έως και 80%.
Αυτή η συνθήκη επηρεάζει όλους τους κλάδους όπως τις μεταφορές (Αστικά – Υπεραστικά λεωφορεία,ΤΑΧΙ,   ΟΣΕ),   τα   καταστήματα   Εστίασης   και   Αναψυχής,   τα   ξενοδοχεία,   τα   Φροντιστήρια   Ξένων Γλωσσών και Μέσης Εκπαίδευσης κατά κύριο λόγο και κατ’ επέκταση και τους υπόλοιπους κλάδουςκαθώς η κίνηση στην αγορά είναι ανύπαρκτη.Όπως αντιλαμβάνεστε η ανάγκη για έκτακτα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας κρίνεται επιβεβλημένη.

Οι ρυθμίσεις που προωθούνται από την Κυβέρνηση αν μη τι άλλο είναι με θετικό πρόσημο, ωστόσο θαπρέπει να  ληφθεί  υπόψη   πως   οποιαδήποτε   μεταφορά  πληρωμής σε  άλλο   χρόνο   δεν ελαφραίνει το οικονομικό   βάρος,   αντιθέτως,   οι   οφειλές   μετατίθενται   και   θα   κληθούμε   να   τις   αποπληρώσουμε συσσωρευμένα δημιουργώντας πρόσθετο κόστος για τις δραστηριότητές μας, αφού η οικονομία της χώρας   βρίσκεται   σε   χαμηλό   επίπεδο   και   αποκλείεται   η   αναπλήρωση   του   χαμένου   τζίρου   των επιχειρήσεων. Γι’ αυτούς τους λόγους, και πριν η κατάσταση ξεφύγει από τα όρια λόγω ολιγωρίας, θα πρέπει ναληφθούν μέτρα ελάφρυνσης όπως αναστολή πληρωμών και διαγραφή χρεών για όσο η περιοχήμας   βρίσκεται   σε   καραντίνα,   πάγωμα   των   κατασχέσεων   και   επανεξέταση   τους,   ρύθμιση τραπεζικών οφειλών, αλλά και μέτρα για την αποζημίωση των επαγγελματιών αναλογικά με τηζημιά που έχουν υποστεί, υπό τα πρότυπα του ΕΛ.Γ.Α. που παρέχει αποζημιώσεις για την κάλυψηαπρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών.

Η Περιφέρεια πρέπει να εισηγηθεί ώστε να κηρυχτεί η περιοχή μας σε κατάσταση Έκτακτη Ανάγκης, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα, καθώς οι έως σήμερα επιπτώσεις απαιτούν τηνπαροχή βοήθειας και στήριξης.Αναμένουμε   να   καλέσετε   ευρεία   σύσκεψη   με   τη   συμμετοχή   επαγγελματικών   φορέων   καιεκπροσώπους επαγγελματικών τάξεων, προκειμένου να εξεταστούν όλοι οι παράμετροι, να ληφθούνοι απαραίτητες αποφάσεις και να προωθηθούν στα αρμόδια Υπουργεία για να αποφευχθεί πέραν τηςοικονομικής και η κοινωνική κρίση στην περιοχή μας.

Για την Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α.

Ο  ΟΠΡΟΕΔΡΟΣ                    ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Παναγιώτης  ΣΚΕΝΤΖΟΣ   Δημήτριος ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...