Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Ταξί αποκλειστικά για… παιδιά με ειδικά καθίσματα..!

Υψηλές υπηρεσίες μετακινήσεων για… μωρά προσφέρει τους τελευταίους επτά μήνες η εταιρία «Ταξί με παιδικό
κάθισμα», δίνοντας τη δυνατότητα σε νέες μητέρες να μετακινούνται με ασφάλεια και άνεση στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται, μάλιστα, για καινοτόμα υπηρεσία η οποία, αν και νεοσύστατη, βρίσκει ήδη μεγάλη ανταπόκριση.
Οπως αναφέρει στον Ελεύθερο Τύπο ο υπεύθυνος επικοινωνίας Θανάσης Πατσιουρίδης, η ιδέα γεννήθηκε μέσα από τις καθημερινές ανάγκες που προκύπτουν για τους νέους γονείς, όταν χρειάζεται να μεταφέρουν μαζί τους ένα μωρό και τον απαραίτητο για αυτό εξοπλισμό. «Αντιλαμβανόμενοι το άγχος της μητέρας να μετακινεί το παιδί της με ασφάλεια, δημιουργήσαμε το πρώτο δίκτυο αποκλειστικά για παιδιά».
Είναι γνωστό πως η μετακίνηση στην πόλη για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα είναι ιδιαίτερα δύσκολη – όπως φυσικά και για τις μητέρες που μεταφέρουν μωρό, καθώς τα ΜΜΜ στην πλειονότητά τους δεν έχουν τις κατάλληλες υποδομές έτσι ώστε να τους εξυπηρετούν. Ανάλογη δυσκολία βέβαια υπάρχει και στους δρόμους, όπου οι παράνομες σταθμεύσεις σε πεζοδρόμια ολοένα και αυξάνονται και αναγκάζουν τους πολίτες να κάνουν κύκλους προκειμένου να βρουν ελεύθερη πρόσβαση. Σκοπός λοιπόν του «Ταξί με παιδικό κάθισμα» είναι να απαλλάξει τις μαμάδες από όλη αυτή την ταλαιπωρία και να τις μεταφέρει στον προορισμό τους με ασφάλεια.
Ποια όμως είναι η διαδικασία; Οπως εξηγεί ο κ. Πατσιουρίδης, «κατά την άφιξή μας στο σημείο παραλαβής ερχόμαστε σε επικοινωνία με τη μητέρα προκειμένου να την ενημερώσουμε για την άφιξή μας καθώς και να τη ρωτήσουμε εάν χρειάζεται βοήθεια για τη μεταφορά του καροτσιού ή τυχόν αποσκευών σε περίπτωση που ταξιδεύει. Κατά τη διάρκεια της μετακίνησης και πάντα σε συνεννόηση, προσφέρουμε στο παιδί κάποιο παιχνιδάκι ή tablet για να δει κάποια κινούμενα σχέδια. Παράλληλα, παίζει ειδική μουσική για παιδιά ενώ δίνεται πάντα νερό ή κάποιο αναψυκτικό». Αξίζει να σημειωθεί πως πραγματοποιούνται στάσεις για θηλασμό.
taxi-paidiko-kathisma1-1300 Ταξί αποκλειστικά για… παιδιά με ειδικά καθίσματα
Σύμφωνα με τον κ. Πατσιουρίδη, η εταιρία έχει στην κατοχή της μια σειρά από παιδικά καθίσματα, τα οποία τοποθετούνται στα ταξί αφού πρώτα έχουν οι ίδιοι ενημερωθεί για το βάρος και την ηλικία του παιδιού.
Οπως σημειώνει, μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής το καθισματάκι επιστρέφεται και καθαρίζεται – απολυμαίνεται με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, προκειμένου να είναι έτοιμο για την επόμενη διαδρομή.
Το κόστος του ραντεβού (σ.σ.: που περιλαμβάνει στην τιμή και το παιδικό κάθισμα) ανέρχεται στα 5 ευρώ ενώ η μετακίνηση με τα ταξί ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και υπολογίζεται βάσει ταξιμέτρου.

7 μήνες λειτουργίας

Η εταιρία «Ταξί με παιδικό κάθισμα» δραστηριοποιείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τους τελευταίους επτά μήνες. Πρόκειται για οχήματα τα οποία εκτελούν αποκλειστικά δρομολόγια για μεταφορά μητέρων μαζί με τα παιδιά τους και γίνονται κατόπιν ραντεβού. Οι οδηγοί είναι ένστολοι.
taxi-paidiko-kathisma2 Ταξί αποκλειστικά για… παιδιά με ειδικά καθίσματα
Παράλληλα, παρέχονται δωρεάν τα εξής:
• Νερό και αναψυκτικά – προσφέρονται κρύα.
• Δεκτή η πληρωμή μέσω πιστωτικής κάρτας & PayPal.
• WiFi (hotspot) για πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
• Φορτιστές κάθε τύπου κινητού τηλεφώνου.
• Προβολή ταινιών.
• Μουσική της προτίμησής του πελάτη.
Τρόποι επικοινωνίας:
Στα τηλέφωνα 2152157939, 694 474 7084 και στο facebook στη σελίδα: https://www.facebook.com/taxiwithbabyseat/
ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥ
mxipnitou@e-typos.com
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...