Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Δελτίο Τύπου Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Με ασφάλεια να μεταφέρονται οι μαθητές στα σχολεία τους – Προθεσμία είκοσι ημερών για προτάσεις από τους φορείς επί των δρομολογίων..!

Η ασφαλής μεταφορά των μαθητών μας από το σπίτι τους στο σχολείο είναι υποχρέωση όλων μας ώστε να μπορούν τα παιδιά μας ισότιμα να απολαμβάνουν την μάθηση και
την παιδεία. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να επανεξεταστεί, να απλοποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο, ώστε να μην αποκλείεται κανείς και να πάψουν οι καθυστερήσεις και τα όποια προβλήματα.

Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια της ημερίδας που διεξήχθη σήμερα και κατά την οποία παρουσιάστηκε από το ΙΤΥΕ «Διόφαντος» η πιλοτική πλατφόρμα που εφαρμόζει η Περιφέρεια, ανοίγοντας έτσι τη διαβούλευση για τη συγκρότηση των δρομολογίων των μαθητών.

«Είμαστε εδώ να ακούσουμε και να μας καταθέσετε τις προτάσεις, τις βελτιώσεις, τις παρατηρήσεις σας για να διεκδικηθεί η αλλαγή και το έργο της μεταφοράς να γίνεται με τον καλύτερο τρόπο» τόνισε ο Περιφερειάρχης, ανακοινώνοντας πως από σήμερα ουσιαστικά ξεκινά η διαβούλευση για την κατάθεση προτάσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (μεταφορείς, γονείς, εκπαιδευτικοί, δήμοι κ.α.) μέσα στις επόμενες είκοσι (20) ημέρες επί των σχεδιαζόμενων δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών.

Είμαστε εδώ για να αναλάβουμε πολιτικές πρωτοβουλίες και όλοι μαζί να ζητήσουμε τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, σημείωσε ο Απ. Κατσιφάρας, τονίζοντας πως θα πρέπει να έχουμε κατά νου το τρίπτυχο: 1. Ασφαλής μεταφορά μαθητών, 2. Απλούστευση διαδικασιών, 3. Σεβασμός σε κάθε ευρώ που δαπανάται.

«Θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη η ασφάλεια των μαθητών, οι πληθυσμιακές, ηλικιακές, ή/και γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και η απόσταση της κατοικίας του μαθητή από το σχολείο σε συνάρτηση με τη διάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών και τον πραγματικό χρόνο, που απαιτείται για τη μετακίνηση» συμπλήρωσε μεταξύ άλλων η Νίκη Μπαφέ, Ειδική Επιστήμονας στην Ανεξάρτητη Αρχή του Συνηγόρου του Πολίτη η οποία μίλησε για τις διαπιστώσεις που έχει κάνει ο Συνήγορος για το θέμα αλλά και για τις προτάσεις του, παραπέμποντας παράλληλα και στο πόρισμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του (http://www.synigoros.gr/resources/docs/514071.pdf).
Ο υπεύθυνος καθηγητής Ιωάννης Γαροφαλάκης του ΙΤΥΕ «Διόφαντος» με τους συνεργάτες του, παρουσίασαν την πιλοτική πλατφόρμα και πως αυτή λειτουργεί, ενώ από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Κόλλαρης έκανε την παρουσίαση των επτά σημείων της σχετικής ΚΥΑ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και θα πρέπει άμεσα να διορθωθούν.
Κλείνοντας την ημερίδα ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας κατέληξε λέγοντας: «Όλοι οι εμπλεκόμενοι βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι και πάνω στο τραπέζι βάζουμε όλα τα θέματα, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον άλλα προβλήματα και να μπορούμε να κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με την μεγαλύτερη ασφάλεια την μεταφορά των παιδιών μας».

Ποιοι παραβρέθηκαν
Στη σημερινή ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα, εκτός των προαναφερθέντων και της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασίας Τογιοπούλου που είχε και το συντονισμό, συμμετείχαν μεταξύ άλλων: οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, Οικονομικών και Αξιοποίησης Περιουσίας Χαράλαμπος Αριστειδόπουλος, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Υφαντής, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου Θάνος Καρπής, ο Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων Νίκος Μαγκαφάς, ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης Γιώργος Φαλτσέτος, η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΔΕ Διονυσία Μαράτου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, η Γενική Διευθύντρια Δια Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Αττικής Γιούλη Νοδάρα, η Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Μακεδονίας και εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ Καλλιόπη Μπαλλά, εκπρόσωποι των ΚΤΕΛ, των ιδιοκτητών ταξί, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...