Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Οι Γερμανοί οδηγοί ταξί θα συνεχίσουν να έχουν online ανταγωνιστές..!

Γερμανικό δικαστήριο της Φρανκφούρτης ανακάλεσε χθες την απαγόρευση λειτουργίας που είχε επιβληθεί προ δύο εβδομάδων στην αμερικανική online εταιρεία
ταξί Uber, καθώς απεφάνθη ότι δεν συντρέχουν λόγοι για άμεση διακοπή της λειτουργίας της. 

Πρόκειται για τον δικαστή Φρόουιν Κουρτ, ο οποίος τόνισε πως η επιχειρηματολογία της Ενωσης Επαγγελματιών Ταξί Γερμανίας (Taxi Deutschland), η οποία υπέβαλε τη σχετική αγωγή κατά της Uber, στοιχειοθετεί λόγο για πλήρη εκδίκαση της υπόθεσης. Τόνισε, ωστόσο, ότι κατά την εξέταση των στοιχείων «κατέστη σαφές ότι δεν υπάρχει βάση για άμεση διακοπή της λειτουργίας της εταιρείας». Η Taxi Deutschland είχε ζητήσει να απαγορευθεί η λειτουργία της Uber κατηγορώντας την για αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι των επαγγελματιών οδηγών ταξί.

Η υπόθεση καταδεικνύει την ανησυχία που έχει καλλιεργηθεί στη Γερμανία για τον αντίκτυπο της ψηφιακής τεχνολογίας σε καθιερωμένους κλάδους και επιχειρήσεις. Σημειωτέον ότι η απαγόρευση που επιβλήθηκε προ δύο εβδομάδων αφορούσε τη χρήση ειδικής συσκευής κινητού τηλεφώνου, του Uberpop, που διευκόλυνε τη σύνδεση ανάμεσα στους οδηγούς της Uber και τους επίδοξους πελάτες τους. 


Το επιχείρημα στο οποίο βασίστηκε η απαγόρευση ήταν πως οι οδηγοί της Uber δεν είχαν επαγγελματική άδεια και τα αναγκαία πιστοποιητικά που απαιτούνται για το επαγγελματικό ταξί. Προέβλεπε μάλιστα πρόστιμα ύψους 250.000 ευρώ για κάθε παράνομη κούρσα.

ΠΗΓΗ: http://www.poeiata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...