Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Άρθρο του Κώστα Μαυρομάτη, Γ. Γραμματέα του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Ξάνθης για τις ασφαλιστικές οφειλές προς τον ΟΑΕΕ..!

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μαζικά αποστολή ειδοποιητηρίων του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) με τις οποίες καλούνται εκβιαστικά ελεύθεροι
επαγγελματίες να προχωρήσουν είτε σε ρύθμιση είτε σε εξόφληση ασφαλιστικών οφειλών πάνω από 5.000 € προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) αλλιώς κινδυνεύουν με κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων τους.

Την ίδια ώρα, εάν κάνει κάποιος μια βόλτα είτε σε καταστήματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων είτε σε πιάτσες των ταξί από την εικόνα που θα αντικρύσει θα καταλάβει ότι η πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών περιμένει με τις ώρες για κάποιον πελάτη.

Τα δυσβάσταχτα δημοσιονομικά μέτρα έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα οικονομικά την ελληνική κοινωνία και η πλειοψηφία των πολιτών στερείται πράγματα αυτονόητα και απαραίτητα. Η υπερφορολόγηση δεν βοηθά ούτε την οικονομία, ούτε την ανάπτυξη, ούτε την αντιμετώπιση της ανεργίας, παρά μόνο ικανοποιεί τη λυσαλέα δίψα των τροικανών δυναστών μας για κέρδη αδιαφορώντας πλήρως για την ανθρώπινη ζωή.

Το πολιτικό σύστημα κωφεύει απέναντι στο μεγάλο πρόβλημα των ασφαλιστικών οφειλών στον ΟΑΕΕ και κάθε τόσο μας παραμυθιάζει με νέες περισσότερες δόσεις αδιαφορώντας προκλητικά για το ότι η πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών πλέον δεν μπορεί να περισσέψει ούτε για τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές πόσο μάλλον για το έξτρα ποσό που απαιτεί η όποια δόση ρύθμισης στον ΟΑΕΕ. Τα ειδοποιητήρια κατασχέσεων ας τα στείλουν σε όσους ευθύνονται για τη λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με το Ν.4254/2014 (μέσο εισόδημα στην τριετία 2011-2014 μέχρι 12.000 ευρώ, οφειλές μετά την 1-1-2011) και έπειτα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η "ΗΔΙΚΑ", βρέθηκαν 65.835 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που πληρούν τα κριτήρια του Ν.4254/2014 και έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.

Οι υπόλοιποι τι πρέπει να κάνουνε;

Τώρα, προσεύχονται κάθε βράδυ να μην αρρωστήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους...

Εάν αδυνατείς να πληρώνεις τις ασφαλιστικές εισφορές και δεν πληρείς τα κριτήρια του Ν.4254/2014, δεν έχεις ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ο ίδιος και η οικογένεια σου και οι ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές σου από τις 10.9.2014 επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 8,05%.

Το απόλυτα τραγελαφικό είναι οτι συνεχίζεις να χρεώνεσαι για τον κλάδο ασθενείας και μάλιστα με τόκο, δίχως ο ΟΑΕΕ να σου ανταποδίδει την συγκεκριμένη παροχή. Σίγουρα πρόκειται για παγκόσμια πατέντα...

Επίσης, σύμφωνα με το ΠΔ 258/2005, ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι επιθυμούν να προβούν σε διακοπή εργασιών, δεν μπορούν να μεταβιβάσουν εάν δεν εξοφλήσουν τυχόν ασφαλιστικές οφειλές προς τον Ο.Α.Ε.Ε. και ενώ ουσιαστικά δεν εργάζονται εξακολουθούν να επιβαρύνονται με τρέχουσες ασφαλιστικές υποχρεώσεις και δεν έχουν τη δυνατότητα μεταβίβασης της άδειας του ΕΔΧ αυτοκινήτου (ΤΑΞΙ).

Ότι είχε να δώσει ο αυτοαπασχολούμενος ελεύθερος επαγγελματίας το έχει δώσει. Μας έγδαραν με τα παντός είδους χαράτσια, το φοροληστρικό 26% από το πρώτο ευρώ, την προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος με συντελεστή 55%, το τέλος επιτηδεύματος κ.α.

Δεν πάει άλλο, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο... Πλέον αδυνατούμε να πληρώσουμε. Θα μας κλείσετε όλους φυλακή;

Λόγο του φανερού αδιεξόδου και της απόγνωσης στην οποία έχουν περιέλθει ελεύθεροι επαγγελματίες που παραλαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες τα ειδοποιητήρια του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), μοναδική λύση είναι η διαγραφή των οφειλών με διαγραφή του αντίστοιχου ασφαλιστικού χρόνου και όχι η αύξηση των δόσεων της όποιας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, αφού αυτή τη στιγμή δεν μαζεύονται τα απαραίτητα χρήματα ούτε για τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.

Για παράδειγμα, δύο χρόνια ασφαλιστικών οφειλών να σημαίνει δύο χρόνια διαγραφής ασφαλιστικού χρόνου. Φθάνοντας σε ηλικία συνταξιοδότησης ο ασφαλισμένος «σημερινός οφειλέτης» να έχει το δικαίωμα εξαγοράς αυτού του ασφαλιστικού χρόνου. Σε αντίθετη περίπτωση να λαμβάνει μειωμένη σύνταξη σύμφωνα με τον ασφαλιστικό χρόνο που θα έχει διαγράψει.

Άμεσα θα πρέπει να γίνει διαγραφή των οφειλών με διαγραφή του αντίστοιχου ασφαλιστικού χρόνου, να δοθεί παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους και δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Διαφορετικά, οι ασφαλιστικές οφειλές προς τον ΟΑΕΕ δεν θα πάψουν να υφίστανται ούτε με 500 δόσεις...

Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΞΑΝΘΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ


ΠΗΓΗ: http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...