Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Ζ. Μακρή με Γ. Κεφαλογιάννη για τα ταξί – 92. 724 ευρώ για θεομηνίες στον Δήμο Νοτίου Πηλίου..!

Συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης είχε η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, την Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020, για τα σημαντικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο επαγγελματικός κλάδος των ιδιοκτητών ταξί, λόγω της επιβολής του δικαιολογημένου μέτρου του περιορισμού των μετακινήσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.



 Η κ. Μακρή, τηρώντας την υπόσχεσή της προς τον πρόεδρο του συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί Βόλου κ. Δημήτρη Καψιώχα και τον εκπρόσωπο στην πανελλήνια ομοσπονδία των ιδιοκτητών ταξί κ. Ηλία Καλλιακούδα,  στην  διεξοδική, διαδικτυακή συνάντηση, που είχε μαζί τους, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020, μετέφερε στον κ. Κεφαλογιάννη την έντονη αγωνία και την ανησυχία της συγκεκριμένης επαγγελματικής τάξης, καθώς και τα ζητήματα, που οι εκπρόσωποι της έθεσαν. Συγκεκριμένα, η εξαιρετικά μεγάλη μείωση των εσόδων, λόγω της υγειονομικής κρίσης, έχει οδηγήσει, σε απόγνωση, τους ιδιοκτήτες ταξί. Όπως, επίσης, αρνητικές είναι και οι συνέπειες της μη συμπερίληψης των ιδιοκτητών ταξί στην κατηγορία των πληττόμενων επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων τους, που δεν έχουν ενταχθεί στις ομάδες, που θα ενισχυθούν με την  αποζημίωση ειδικού σκοπού. Ακόμη, ειδικότερα θέματα, που άπτονται των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, όπως η αδυναμία μεταφοράς, με ταξί, μελών της ίδιας οικογένειας (π.χ. σύζυγοι) αλλά και η διαφορετική μεταχείριση, που έχει ο κλάδος σε σχέση με άλλες ομοειδείς επαγγελματικές ομάδες, έχουν οξύνει, ακόμη περισσότερο, την, ήδη, δυσχερή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει.


Ο κ. Κεφαλογιάννης, αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα η κ. Μακρή
του ανέφερε και του επεσήμανε, δεσμεύθηκε ότι τόσο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Αχ. Καραμανλής όσο και ο ίδιος, προσωπικά, μετά από την συνάντηση, που θα έχουν την ερχόμενη εβδομάδα, με την πανελλήνια ομοσπονδία ιδιοκτητών ταξί, θα μελετήσουν προσεκτικά, θα εξετάσουν, συνολικά, λόγω των ειδικών συνθηκών, που επικρατούν στην χώρα, θα επεξεργασθούν με τις υπηρεσίες τους και θα προωθήσουν, αναλόγως, τα ζητήματα προς τα συναρμόδια υπουργεία.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Κεφαλογιάννη για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά της για συνάντηση αλλά και για την διαθεσιμότητά του και την κατανόησή του για τα σοβαρά και εύλογα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος κλάδος, ενώ αισιοδοξεί ότι τα κλαδικά αυτά αιτήματα θα έχουν ανάλογη και ουσιαστική αντιμετώπιση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεδομένου ότι συμπεριλαμβάνονται  στις άμεσες προτεραιότητές του. Επίσης, ο κ. Κεφαλογιάννης, πιστός στην δέσμευσή του, κατά την διαδικτυακή συνάντηση συνεργασίας, που είχε με την βουλευτή κ. Μακρή και τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Μιχάλη Μιτζικό, την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020, για την επίλυση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της χρηματοδότησης των έργων αποκατάστασης των ζημιών, που οι θεομηνίες του 2018 προκάλεσαν στις υποδομές των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Νοτίου Πηλίου, συνολικού ύψους 92.724 €, ενημέρωσε την κ. Μακρή ότι, εντός της εβδομάδας, θα καταβληθεί το σχετικό κονδύλι στον Δήμο. 


ΠΗΓΗ: https://www.thenewspaper.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...