Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Οδηγοί ταξί χαιρετίζουν τον περιορισμό των προς ενοικίαση αυτοκινήτων σε ΝΥ..!

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Καθώς ο Δήμος της Νέας Υόρκης σχεδιάζει να περιορίσει τα προς ενοικίαση αυτοκίνητα, οι οδηγο
ί των ταξί ευελπιστούν πως αυτή η κίνηση θα ευνοήσει τη δική τους δουλειά.
Η Νέα Υόρκη θα προβεί σε αυτή την κίνηση ωθούμενη και από την αυτοκτονία έξι οδηγών ταξί κατά τους πρόσφατους μήνες, γεγονός που οδήγησε τις Αρχές στην απόφαση για επιβολή περιορισμών τόσο στα προς ενοικίαση αυτοκίνητα όσο και στην Uber.
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στην εβδομάδα έχει προκαλέσει την αισιοδοξία στους οδηγούς ταξί και Uber πως θα μπορούν πλέον να κερδίζουν ένα αξιοπρεπές μεροκάματο, αναφέρει η «New York Times».
«Θα υπάρχουν καλύτεροι μισθοί για τους οδηγούς και τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα», ανέφερε ο Σ. Ν. Σινγκ, οδηγός ταξί για πάνω από 40 χρόνια, καθώς πάρκαρε το όχημά του κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο Κένεντι.
Οι οδηγοί μερικές φορές χρειάζεται να περιμένουν στην ουρά για δύο και τρεις ώρες μέχρις ότου καταφέρουν να παραλάβουν κάποιον πελάτη. Συχνά τους βλέπει κανείς να παίζουν τάβλι πάνω σε κάδους απορριμμάτων ή ακόμα και να κοιμούνται μέσα στα οχήματά τους με τα παράθυρα κατεβασμένα.
Με την εισροή στην πόλη οχημάτων από την Uber και άλλες εφαρμογές, είναι πολύ δύσκολο για τους οδηγούς ταξί να βρουν πελάτες, τη στιγμή, μάλιστα που η αυξημένη κυκλοφορία δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το έργο τους. «Δεν μπορείς να κινηθείς μέσα στην πόλη. Δεν μπορείς να κινηθείς πουθενά», πρόσθεσε ο κ. Σινγκ.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αναμένεται να ψηφίσει επί των προτάσεων την Τετάρτη και, παρά την επιθετική εκστρατεία της Uber κατά του «καπέλου», θεωρείται πως υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία να περάσουν τα μέτρα. Τρία χρόνια πριν, η Uber κατάφερε να παρεμποδίσει ανάλογη πρόταση που είχε καταθέσει ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο.
Το νομοσχέδιο προβλέπει τον περιορισμό των προς ενοικίαση οχημάτων μέσα από την παύση της παροχής νέων αδειών, αναφέρει η «NYT» προσθέτοντας πως ο Δήμος προσπαθεί να κατανοήσει την συγκεκριμένη βιομηχανία που αλλάζει πολύ γρήγορα και που έχει μεταμορφωθεί μετά την κατακόρυφη άνοδο της Uber.
Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων θα μπορούν να προσθέτουν νέα οχήματα μόνο κατά την περίπτωση που θα είναι προσβάσιμα σε ανθρώπους που κινούνται με αναπηρικό καροτσάκι.
Το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο υποστηρίζει ο κ. Ντε Μπλάσιο, θα καταστήσει τη Νέα Υόρκη την πρώτη μεγάλη Αμερικανική πόλη που θα επιβάλλει τον περιορισμό των προς ενοικίαση αυτοκινήτων.
Υπάρχει «ηχηρή υποστήριξη» για τα μέτρα από τους οδηγούς, ανέφερε η Μπαϊραβί Ντεσάι, εκτελεστική διευθύντρια της Συμμαχίας Οδηγών Ταξί της Νέας Υόρκης (New York Taxi Workers Alliance), μιας οργάνωσης που εκπροσωπεί πολλούς οδηγούς ταξί και Uber.
«Ηταν η πρώτη στιγμή εδώ και τρία χρόνια που έβλεπα την ελπίδα να κυριαρχεί κατά τη συνάντηση», πρόσθεσε.
Η οργάνωσή της ήταν εκείνη που είχε θέσει έντονα το ζήτημα των πρόσφατων αυτοκτονιών οδηγών ταξί, οι οποίες εν πολλοίς αποδόθηκαν στην απόγνωση για την οικονομική τους κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...