Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ..!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.
Ε.Β.Ε.ΕΑράτου 21, 1ος όροφος, Τ.Κ. 262 21 ΠΑΤΡΑΤΗΛ:2610-274.047 FAX:2610-275.778E-mail: oebesna   1@   otenet   .  gr   Web site: www.oebesna.grΕΜΠΟΡΙΚΟΣ & ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΩΝΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ-ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1904


ΠΡΟΣ:ΜΜΕ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, στα γραφεία της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Σωματείων ΝομούΑχαΐας   (ΟΕΒΕΣΝΑ),   στο   πλαίσιο   των   συναντήσεων   με   τις   Δημοτικές   Παρατάξεις,πραγματοποιήθηκε   συνάντηση,   αναφορικά   με   τις   κυκλοφοριακές   αλλαγές   πουδρομολογούνται   στην   πόλη   μας,   ενόψει   τη   παράδοσης   στην   κυκλοφορία   της   ΜίνιΠεριμετρικής,   μεταξύ   της   Δημοτικής   Αρχής,   των   Δημοτικών   Παρατάξεων,   και   μελών   τηςΔιοίκησης της ΟΕΒΕΣΝΑ, της Διοίκησης της  Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου& Ν.Δ Ελλάδος, της Διοίκησης του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου και Φορέων της πόληςμας.

Στο κάλεσμά μας ανταποκρίθηκαν και παρευρέθηκαν: ο επικεφαλής της  παράταξης«Λαϊκή Συσπείρωση» και Δήμαρχος Πατρέων κος Πελετίδης Κώστας, η παράταξη «Νέα Πόλη»του κυρίου Χριστόπουλου με εκπρόσωπό τους, ο κύριος Φίλιας από την παράταξη «Τώρα, γιατην   Πάτρα»,   ο   κύριος  Οικονομόπουλος  από   την   παράταξη   «Πάτρα   δυνατή-ΝίκοςΟικονομόπουλος», ο κύριος  Πατούχας  από την παράταξη «Ανυπότακτη Πολιτεία», ο κύριοςΤζανάκος από την παράταξη «Πάτρα η δική μας πόλη», η κυρία Σαμούρη από την παράταξη«Ολοι μαζί για την Πάτρα» και εκπρόσωπος της παράταξης του κυρίου  Ντρίνια  «ΔημοτικήΚίνηση Κοινοτικόν για μια αυτόνομη παρέμβαση στο Δήμο Πατρέων». Οι κύριοι Σπαρτινός καιΠαναγιωτόπουλος  από την «Ρ.Α.Π.» και τους «Αγωνιζόμενους Πολίτες» αντιστοίχως, είχανπαρευρεθεί στην προηγούμενη συνάντηση για το θέμα, που διεξήχθη στον Εμπορικό Σύλλογοστις 15/5/2018.

Στη συνάντηση μίλησαν όλοι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων και τοποθετήθηκαν γιατο κυκλοφοριακό και τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν από την απόδοση στην κυκλοφορίατης   Μίνι   Περιμετρικής   και   την   ταυτόχρονη   αντιδρόμηση   της   Κανακάρη-Κορίνθου,διπλοδρόμηση της Αγίας Σοφίας και μετατροπή της Μαιζώνος σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας.Κατέθεσαν τις θέσεις τους, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους για το εγχείρημα,καθώς και τους φόβους τους για πιθανή αποτυχία. Κοινή κατάληξη – πρόταση των Δημοτικών Παρατάξεων    (πλην του κυρίου Πελετίδη)   ήταν η απόφαση για σταδιακή εφαρμογή των αλλαγών.  

Ετσι προτάθηκε να λειτουργήσειπρώτα η μίνι Περιμετρική για ένα εξάμηνο και αφού αναλυθούν τα αποτελέσματα και βγουνασφαλή συμπεράσματα, να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και διορθωτικές κινήσεις, αφούληφθούν υπόψιν οι θέσεις του ΤΕΕ όπως έχουν κατατεθεί και αναλυθεί. Αυτή είναι άλλωστεκαι η πρόταση των κατοίκων των εν λόγω περιοχών, αλλά και όλων των Κοινωνικών Εταίρων &Φορέων της πόλης.Απερρίφθη   κατηγορηματικά   από   όλες   τις   παρατάξεις   η   πρόταση-απόφαση   τηςΔημοτικής Αρχής για 6μηνη δοκιμαστική εφαρμογή  όλων  των μέτρων  ταυτοχρόνως, γιατίαυτό   θα   είναι   ένας   πειραματισμός   ανεφάρμοστος   και   επικίνδυνος   με   ό,τι   αυτόσυνεπάγεται. 

Ο   Δήμαρχος   δήλωσε   ότι   θα   εξεταστούν   όλες   οι   απόψεις-προτάσεις   και   αφού   τιςεπεξεργαστούν θα  ληφθούν  ορισμένες  υπόψιν.  Αλλά  τα  μέτρα θα εφαρμοστούν, αφού  οιαποφάσεις έχουν ληφθεί και η εφαρμογή τους είναι μονόδρομος. Εν κατακλείδι πιστεύουμε ότι αυτές οι συναντήσεις είναι εποικοδομητικές και  έχουνστόχο να φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την ποιότητα ζωής των πολιτών καιγια την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς χωρίς αποκλεισμούς.

Και πράγματι η συζήτηση ήταν επιτυχημένη και αποδοτική και απέδειξε με βεβαιότηταότι αν είχαν προηγηθεί παρόμοιες, τα αποτελέσματα θα ήταν καλύτερα και σίγουρα θα είχανπροληφθεί τα αδιέξοδα και ο κίνδυνος να δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις που δεναξίζουν στην πόλη, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Αλλωστε ο διάλογος για να είναιουσιαστικός και να έχει αποτελέσματα, δεν πρέπει να γίνεται με προειλημμένες αποφάσεις,αλλά με συζήτηση εφ’ όλης της ύλης και με προτάσεις οι οποίες θα επεξεργάζονται κατά τονκαλύτερο δυνατό τρόπο. 

Εκ των Φορέων,

Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. 
Ο.Ε.Σ.Π. & 
Ν/Δ. Ε.Ε.Ε.Σ.Π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...