Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Π.Α.Σ.ΕΒΕ: ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –ΝΕΑ «ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ» ΑΠΟ ΚΕΑΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ..!

ΑΘΗΝΑ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ –ΝΕΑ «ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ»  ΑΠΟ ΚΕΑΟ ΓΙΑ  ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Συνάδελφοι
Καθημερινά γινόμαστε  αποδέκτες ότι συνεχίζονται τα ειδοποιητήρια από το ΚΕΑΟ για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς που φτάνουν με αυξανόμενους ρυθμούς στους συναδέλφους και απειλούν να τους αφαιρέσουν ότι μπόρεσαν να αποκτήσουν όλα αυτά τα χρόνια με τη δουλειά τους για να εξυπηρετηθεί η πολιτική ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ καταγγέλλει  τη συνεχιζόμενη προσπάθεια τρομοκράτησης   του ΟΑΕΕ, στέλνοντας  “εκβιαστικά” ραβασάκια σε εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους για να αποπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, διαφορετικά απειλεί ότι θα κινεί διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, φτάνοντας ακόμα και σε δεσμεύσεις λογαριασμών αδιαφορώντας όχι μόνο για το μέλλον των μαγαζιών τους, αλλά και των οικογενειών τους.

Η διαχρονική ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων η οποία συνεχίζεται και από τη σημερινή συγκυβέρνηση, η αναδουλειά και τα μέτρα εξόντωσης των μικροεπαγγελματιών αυτοαπασχολούμενων έχουν διαμορφώσει μια κυριολεκτικά καθημερινή κόλαση για τη ζωή τους.
Πάνω από το 50% των συναδέλφων δεν μπορούν πλέον να καταβάλουν την εισφορά στο ταμείο και όσοι καταφέρνουν, με τα χίλια ζόρια, να το πληρώνουν βλέπουν να αφαιρούνται από το ταμείο παροχές υγείας, φάρμακα, επισκέψεις στους γιατρούς και να ξεπουλιέται στους μεγαλοεπιχειρηματίες και η ακίνητη περιουσία του.

            Κανένας συνάδελφος δεν θέλει να χάσει το δικαίωμα στην ασφάλιση και τη σύνταξη.

Oι  πρόσφατες εκλογές  έφεραν νέα κυβέρνηση, όμως οι αιτίες που δημιουργούν  τα προβλήματα για τους αυτοαπασχολούμενους  παραμένουν σταθερές.
Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν καταργεί τους προηγούμενους εξοντωτικούς  νόμους, αντίθετα   ορκίζεται πίστη στην ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο. Είναι έτοιμη να ανοίξει νέους δρόμους για την κερδοφορία των μονοπωλίων και να φορτώσει νέα βάρη στις πλάτες μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η τροπολογία της μεταφοράς των 120 εκ. Ευρώ από το Ταμείο του ΟΑΕΔ στην Τράπεζα της Ελλάδος για την αποπληρωμή του χρέους, που βρήκε άξιους συμπαραστάτες την πλειοψηφία της ηγεσίας της  ΓΣΕΒΕΕ καθώς και των άλλων κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ – ΕΣΕΕ –ΣΕΒ ΣΕΤΕ)
Από την άλλη δε λέει κουβέντα για την ανακούφιση χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων που τσακίζονται καθημερινά από τα χρέη, την αναδουλειά , την αβάσταχτη φορολογία και τους εκατοντάδες  εφαρμοστικούς  μνημονιακούς  νόμους. 


Συνάδελφοι,                                                                                                                                            
Το αντιμονοπωλιακό κίνημα των ΕΒΕ, στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί πρέπει να μπει μπροστά.
Να οργανώσει τον αγώνα, να καλέσει πλατιά τους συναδέλφους να το ενισχύσουν και ταυτόχρονα να ενισχύσουν τη μόνη προοπτική που υπάρχει, τη διαμόρφωση μιας ισχυρής κοινωνικής συμμαχίας, μαζί με το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ που μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση των μονοπωλίων, Ε.Ε. και συγκυβέρνησης.

Το Αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια.
Δεν θα αφήσουμε να πραγματοποιηθεί καμία κατάσχεση σε συνάδελφο μας, για οφειλές προς τον ΟΑΕΕ.
Θα Αγωνιστούμε με όλα τα μέσα και θα διεκδικήσουμε να κρατήσουμε αυτά που με τόσο κόπο αποκτήσαμε. Δεν θα χαριστούμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ!

Η συσπείρωση στα σωματεία η ανάπτυξη των αγώνων αποτελεί μονόδρομο.
Αυτό το όπλο διαθέτουμε, και μπορούμε να το αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ !!  ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ!!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·        Να σταματήσει τώρα η αποστολή των εκβιαστικών ειδοποιητηρίων - και η ποινικοποίηση σε όσους ασφαλισμένους χρωστάνε στο ταμείο.
·        Άμεσα να θεωρηθούν τα βιβλιάρια ασθενείας σε όλους τους ασφαλισμένους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·        Να παγώσουν τα χρέη των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και να σταματήσει κάθε δίωξη για οφειλές όσο διαρκεί η κρίση.
·        Να δοθούν τα 48 δις ευρώ αποθεματικό στο ταμείο - τα οποία οφείλει το κράτος.
·        Να μειωθεί δραστικά η εισφορά των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ χωρίς επιπτώσεις στην σύνταξη.
·        Χρηματοδότηση του ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά τα 2/3 των εξόδων του και με το 1/3 ο ασφαλισμένος.
·        Αποκατάσταση των συντάξεων στο ύψος που ήταν προτού τις περικοπές.



Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...