Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Στο «τραπέζι» τρίμηνο πάγωμα του μνημονίου..!

Η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με τη μία ή άλλη παραλλαγή κερδίζει έδαφος, τουλάχιστον ως προς το σκέλος των μέτρων που μειώνουν τα εισοδήματα και βαθαίνουν
την ύφεση.
Ήδη οι σκέψεις που διατρέχουν όλο σχεδόν το φάσμα των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων είναι να «παγώσει¨ για τρεις περίπου μήνες η εφαρμογή του μνημονίου ώστε κυβέρνηση και τρόικα να καθίσουν στο τραπέζι και να συντάξουν ένα νέο ρεαλιστικό πρόγραμμα το οποίο θα βγάζει την Ελλάδα από την ύφεση.
Σύμφωνα με το fpress.gr η κατάρρευση των εσόδων του κράτους, ο επακόλουθος εκτροχιασμός του προγράμματος και κυρίως η κοινωνική δυναμική, όπως εκφράστηκε την 6η Μαΐου και αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, οδηγούν αναπόφευκτα σε νέα προσέγγιση του θέματος.
Τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Δ. Αβραμόπουλος,υποστήριξε ότι πρέπει να παγώσουν οι αποφάσεις που υποχρεούται βάσει του μνημονίου να λάβει η Ελλάδα τον Ιούλιο (το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε τον Ιούνιο) και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το αίτημα θα γίνει αποδεκτό.
«Οι Ευρωπαίοι έχουν καταλάβει ότι κάτι γίνεται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα και αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να διαχειριστούν διαφορετικά την ελληνική πραγματικότητα, καθώς δεν θέλουν σε καμία περίπτωση η διάχυση της κρίσης να απειλήσει την Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.
Η θέση του προαναγγέλλει και την επίσημη γραμμή του κόμματος, καθώς, σύμφωνα με κύκλους της Συγγρού, η Ν.Δ. προτίθεται να ζητήσει στην περίπτωση όπου σχηματίσει κυβέρνηση, είτε μόνη της, είτε σε συνεργασία με άλλα κόμματα, το πάγωμα των μέτρων του μνημονίου ως τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...