Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Συμβολικός αποκλεισμός των περιφερειακών διευθύνσεων του ΟΑΕΕ και του ΕΟΠΥΥ..!

Σε συμβολικό αποκλεισμό των περιφερειακών διευθύνσεων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) στη Θεσσαλονίκη και των τοπικών γραφείων του
ΕΟΠΥΥ, προχώρησαν χτες το πρωί μέλη βιοτεχνικών σωματείων, εκπαιδευτών οδήγησης και ιδιοκτητών ταξί της Βόρειας Ελλάδας, αντιδρώντας στα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν.

Με την ευκαιρία της κινητοποίησης, οι παραβρισκόμενοι κοινοποίησαν υπόμνημα, που απέστειλαν στους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας & Υγείας, στο οποίο καταθέτουν δέσμη αιτημάτων, υποστηρίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι το σημαντικότερο πρόβλημα του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είναι η υποχρηματοδότηση.

«Επιβλήθηκε μείωση 500 εκατ. ευρώ, που ισοδυναμεί με πτώση στο 0,4% του ΑΕΠ περίπου. Αντίστοιχα, τα έσοδα του οργανισμού από ασφαλιστικές εισφορές βαίνουν διαρκώς μειούμενα, λόγω μείωσης αποδοχών-συντάξεων, αύξησης ανεργίας και κλεισίματος επιχειρήσεων. Η αδυναμία πληρωμής εισφορών προς ΟΑΕΕ λόγω δυσπραγίας, φέρνει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση τον ασφαλισμένο, καθώς αμέσως διακόπτεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δυσχεραίνεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης», υπογραμμίζεται στο υπόμνημα, το οποίο υπογράφουν οι εξής φορείς: Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, Ενιαία Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων Μοτοσικλετών, Ομοσπονδία Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων και Μοτοποδηλάτων Ελλάδος, Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης και Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής».

http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...