Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Ταξί Αν. Μακεδονίας Θράκης:Το θέλω; Το διεκδικώ..!

Τα περιφερικά Συμβούλια σε όλη την Ελλάδα είναι σε εξέλιξη όπως και η ζωή μας. Καθημερινά όλοι οι συνάδελφοι ζούμε στιγμές πρωτόγνωρες. Ο θυμός η λύπη η
οργή και η απογοήτευση είναι τα καθημερινά συναισθήματα. Άλλοι προσπαθούν να δουν τι έφταιξε η ποιος και άλλοι ρίχνουν ιδέες για οργάνωση εταιρίες και τέτοια. Άλλα από αυτά στέκουν άλλα όχι. Δεν κάνω τον ειδήμονα άλλα το
ν συλλέκτη αυτών των ιδεών κάτω βέβαια από την δική μου προσωπική αισθητική και αντίληψη. Κάνω την αρχή μοιράζοντας με εσάς όλους τους συναδέλφους μου ανά την Ελλάδα συγκεντρωμένα και τεκμηριωμένα τις σκέψεις μου.
Ας αρχίσουμε από την λέξη κλειδί ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Για να επιτύχουμε αυτή την οργάνωση χρειαζόμαστε τρία πράγματα
1) ΘΕΛΗΣΗ -(ΑΠΟΦΑΣΗ) 2) ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ- (ΣΧΕΔΙΟ) 3) ΕΚΤΕΛΕΣΗ - (ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ).

1) ΘΕΛΗΣΗ-ΑΠΟΦΑΣΗ. Σπάσιμο της παλιάς νοοτροπίας του εγώ με το εμείς. Η σκέψη μου δηλαδή δεν θα είναι πως θα την βγάλω εγώ σήμερα αδιαφορώντας για τους άλλους. Η σκέψη μου θα είναι πως θα φέρω δουλειά για το σύνολο από το οποίο θα πάρω και εγώ δίκαια το μέρισμα που μου αναλογεί. ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΝΟΝΑ ( αν δεν συμφωνείς σταμάτα εδώ το διάβασμα και περίμενε να σωθείς)

2) ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ τέτοιο που θα πρέπει να επιτρέπει ευέλικτα σχήματα προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις τις αγοράς και του πραγματικού υγιούς ανταγωνισμού. Αυτό προϋποθέτει 3 βήματα που πρέπει να διαμορφωθούν στις νέες συνθήκες.

Α) ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ . Αμφωριακό η ευέλικτο τιμολόγιο με δυνατότητα περιφερειακής απόφασης βάση νόμου. Δίνει το κράτος το τιμολόγιο (ανώτερη τιμή) . Συγκαλείτε περιφερικό συμβούλιο και αποφασίζει για ειδικές τιμές –εκπτώσεις σε δρομολόγια άνω των (Χ) χιλιομέτρων, κάρτες μπόνους με προπληρωμένα χιλιόμετρα σε ειδική τιμή , συμβάσεις έργου πόρτα, Δηλαδή μεταφορά μαθητών από αθλοπαιδιές η φροντιστήρια , σχολεία κάνοντας διανομή στα σπίτια τους πληρώνοντας στην ουσία την διαδρομή δια 4(θέσεις) η 9(θέσεις). Αυτό μπορεί να επεκταθεί και με Δημοτικές συμφωνίες για τους δημοτικούς υπαλλήλους από το σπίτι στη δουλειά και το αντίστροφο. Με τον τρόπο αυτό κερδίζει και ο δήμος από τις ελεύθερες θέσεις παρκινγκ και επιτυχαίνετε ομαλό κυκλοφοριακό . Εδώ να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα πόρτα πόρτα δοκιμάστηκε πιλοτικά στους φίλιππους Καβάλας με εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με τεράστια επιτυχία .κτλπ

Β) Εργαλείο εξυπηρέτησης . Όλα τριγύρω αλλάζουν έτσι αλλάζουν και οι απαιτήσεις στη μεταφορά. Τα ΡΤ πρέπει να παίξουν τον πρωτεύοντα ρόλο φτιάχνοντας εταιρίες η συνεταιρισμούς κρατώντας εάν θέλουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς (3109/03) Επιτρέποντας να βγάλουν 9θεσια ΕΙΧ η ΕΔΧ αυτοκίνητα και όχι μόνο. Εδώ δεν πρέπει να υπάρχει το ταμπού ΟΧΙ ΝΕΕΣ ΑΔΕΙΕΣ Αυτό εκ των πραγμάτων απέτυχε διότι ποια η διαφορά τω ΕΙΧ 9θεσιων η 5θεσιων η 12θεσιων κτλπ που θα χρησιμοποιούν κατά κόρον οι εταιρίες ενοικιάσεων. Οι νέες άδειες των Συνεταιρισμών η εταιριών θα ανήκουν σε όλους τους μετέχοντες στις ενώσεις αυτές και τα κέρδη θα είναι κοινά . Βέβαια θα πρέπει στα ΕΔΧ να υπάρχει η ποσόστωση του νόμου 10% επί του συνόλου των αδειών κάθε συνεταιρισμού η εταιρίας. Τα οχήματα αυτά θα έχουν ειδικό ρόλο και θα ανοίξουν νέους ορίζοντες στη μεταφορά. πχ Θα συνάπτει συμβάσεις με σχολεία(μαζική μεταφορά) , με Δήμους (εκδηλώσεις κτλπ) για αεροδρόμια η σταθμούς με χαμηλό κόστος Με ξενοδοχεία ακόμα και για διασύνδεση πόλεων μεταξύ τους. Συμβάσεις με ΕΟΠΥΥ κτλπ .Έχετε υπόψη σας ότι και το μεταφορικό έργο των ΚΤΕΛ απελευθερώνεται το καλοκαίρι του 2013.

Γ) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ . Ότι δεν μπορεί να ενώσει η πολιτεία το ενώνει η τεχνολογία. Ένα τηλεφωνικό κέντρο ανά περιφέρεια . Ένταξη όλων των καλικρατικων ταξί στα ραδιοταξί των πόλεων. Οι έδρες θα παραμείνουν ως έχουν. Απλά οι κλήσεις στην περιοχή των αγοραίων θα εξυπηρετούνται από αυτά. Με ένα πενταψήφιο πανελλαδικό νούμερο ταξί σε όλη την Ελλάδα. Έτσι τα αγοραίο θα αποκτήσουν από το πουθενά πελατεία και έτοιμο ΡΤ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ αφού οι συνδρομές θα μοιραστούν αναλογικά σε περισσότερα αυτοκίνητα και τα κόστη θα είναι λιγότερα λόγο του ενός τηλεφωνικού κέντρου ανά περιφέρειες. Τα ΡΤ θα γίνουν βιώσιμα και η εργασιακή ειρήνη θα επανέλθει. Οι κανόνες θα είναι αυστηροί στους πάντες και η επανένταξη όλων των ταξί σε ΡΤ θα είναι ευχής έργο. Τα μεγάλα ΡΤ της Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα ενωθούν κάτω από ένα τηλεφωνικό κέντρο και ένα σκοπό. Υπάρχει σήμερα εφαρμογή που είδη τρέχει σε Κρήτη Και Αθήνα από την εταιρία VIVA όπου μέσα στο ταξί μπορείς πλέων να κανείς όλες τις συναλλαγές σου .Από το να πάρεις ένα οπουδήποτε εισιτήριο θεάματος η συγκοινωνιακό (αεροπλάνο ,πλοίο, τρένο) μέχρι να πληρώσεις την ΔΕΗ η τον ΟΤΕ και να φορτώσεις το κινητό σου με μονάδες. Έτσι με καινοτόμα συστήματα διαχείρισης στόλου ευρύνεις τις δυνατότητες για συνεργασίες και νέες μορφές μεταφορικού έργου. Όταν πχ από Καβάλα πηγαίνει το ταξί στο αεροδρόμιο για Αθήνα μέσα από το ταξί θα κλίνεται το ταξί στην Αθήνα με έκπτωση 10% όταν ακόμη ο επιβάτης είναι στο δρόμο για το αεροδρόμιο .(ιδέα Δ. Μπότσα)

3) ΑΠΟΦΑΣΗ –ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Η υλοποίηση όλων αυτών και άλλων τόσων που θα δώσει προοπτική συνέχεια και ΟΡΑΜΑ στον κλάδο προϋποθέτει την πλειοψηφία του κλάδου άλλα και την σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας της ΠΟΕΙΑΤΑ. Αν δεν συμφωνεί δυστυχώς δεν έρχονται οι νόμοι δεν υλοποιούνται οι ιδέες και δεν προχωρά τίποτα. Η Τρόικα και η κυβέρνηση θέλουν απελευθέρωση της αγοράς και ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ Απελευθέρωση όμως με διπλό συνεπάγεται όχι μόνο να παίρνουν από εμάς. Θα βγούμε στην αγορά όχι μόνο με 9θεσια άλλα και με μίνι μπας θα οργανώσουμε εκδρομές σε Έλλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Θέλετε; ΜΠΟΡΟΥΜΕ πρέπει όμως να γίνουμε χείμαρρος και να παρασύρουμε τους διστακτικούς και τους σοφούς της ΠΟΕΙΑΤΑ που δεν θέλουν. Αυτοί φωνάζουν για ΟΡΓΑΝΩΣΗ και έχουν στο μυαλό τους την δεκαετία του 50. ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ; ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΤΟ –ΜΠΟΡΕΙΣ. ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ.
Μια αρχή έκανα όλοι μαζί μπορούμε πολλά αρκεί να το πιστέψουμε. ΕΙΝΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΧΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ. Δέχομαι κάθε κριτική και πρόταση που μπορεί να βελτιώσει το κείμενο για να στρατευθούμε μαζί στις 15/12 στην Αθήνα όπου μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και επιχειρήματα να πείσουμε του συνέδρους. Το κείμενο ας αλλάξει όλο. Την ΙΔΕΑ όμως για αλλαγή πρέπει να την κρατήσουμε. Εγώ έδωσα ένα ΟΡΑΜΑ για το μέλλον. Ας γίνει αρχή και από άλλους. Να ξέρουμε όμως ότι αν ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΘΕΛΟΥΜΕ ;

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ EUROTAXI ΚΑΒΑΛΑΣ
&
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...