Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΣΕΡΡΕΣ:Κραυγή απόγνωσης Κατέλαβαν συμβολικά το πρώην ΤΕΒΕ μέλη των ομοσπονδιών επαγγελματοβιοτεχνών (ΟΕΒΕΣ) του Νομού και η διοίκηση του ΤΑΞΙ..!

Τα γραφεία του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) στην πόλη των Σερρών κατέλαβαν συμβολικά, χθες Τετάρτη, τα μέλη των ομοσπονδιών επαγγελματοβιοτεχνών (ΟΕΒΕΣ) του Νομού
και η διοίκηση του ΤΑΞΙ.

Η κινητοποίηση έγινε, έπειτα από σχετική απόφαση που ελήφθη προ εικοσαημέρου στην Αθήνα, με τη συμμετοχή και του τριτοβάθμιου οργάνου τους. Μεταξύ των αιτημάτων τους, είναι το πάγωμα των παλαιών οφειλών, η άμεση ενεργοποίηση του λογαριασμού που δημιουργήθηκε για τη στήριξη των ανέργων επαγγελματιών και η αξιοποίηση των πόρων που συγκεντρώθηκαν στον ειδικό λογαριασμό του Οργανισμού Εργατικής Εστίας για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού αποκλειστικά για ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.
Συμβολική κατάληψη του ΟΑΕΕ

Σε συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΟΑΕΕ στις Σέρρες προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης, τα μέλη των ομοσπονδιών επαγγελματοβιοτεχνών του Νομού, συνεπικουρούμενα και από τη διοίκηση του σωματείου ιδιοκτητών ΤΑΞΙ. Οι ομοσπονδίες διαμαρτύρονται για την υπάρχουσα κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι της αγοράς, αδύναμοι να αντεπεξέλθουν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο φορέα τους.
Οι δηλώσεις

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Σερρών Τάσος Ρούσσος, η κινητοποίηση έγινε προγραμματισμένα και πανελλαδικά, σε συντονισμό με την πανελλήνια συνομοσπονδία.

Η γραμματέας της ομοσπονδίας Μαρία Ζημπιλιάδου πρόσθεσε ότι «σήμερα είναι μόνο η αρχή. Οι επαγγελματίες αφήνουν το ΤΕΒΕ γιατί έχουν άλλες προτεραιότητες. Δεν μπορούν να πληρώσουν τα ενοίκια και τους λογαριασμούς τους και εκτός αυτού, δεν περιμένουμε και πολλά από τον ΟΑΕΕ. Δεν θα πάρουμε συντάξεις, γιατρούς δεν έχουμε σήμερα και όσοι κάνουν διακοπή δεν παίρνουν ταμείο ανεργίας, παρά το γεγονός ότι αυτό θα’ πρεπε να ισχύει από τις αρχές του μήνα».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Απόστολος Μπάρμπας επεσήμανε ότι το 90% των συναδέλφων του, αδυνατεί να πληρώσει τις ασφαλιστικές του εισφορές. «Αυτό, πρόσθεσε, έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν στοιχειώδη κάλυψη υγείας ούτε αυτοί ούτε οι οικογένειές τους. Δυναμικά, είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες της ομοσπονδίας και θα είμαστε παρόντες και στη συνέχεια».

Τα αιτήματα

Οι επαγγελματίες ζητούν άμεσο πάγωμα των παλαιών οφειλών και τη δυνατότητα να θεωρούνται ασφαλιστικά ενήμεροι με την καταβολή μίας τουλάχιστον εισφοράς ανά εξάμηνο.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Βισαλτίας Στάθης Πολίτης, «η πρότασή μας είναι να μπορούν να έχουν θεωρημένο βιβλιάριο υγείας όλοι οι επαγγελματίες, αφού έτσι κι αλλιώς και γι’ αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν, κάποια στιγμή ο γιατρός τα χρήματά του θα τα πάρει».
Επιπλέον, οι επαγγελματοβιοτέχνες ζητούν την άμεση ενεργοποίηση του λογαριασμού ασφάλισης ανεργίας για αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολούμενους, καθώς στα ταμεία του ΟΑΕΕ για το συγκεκριμένο σκοπό λιμνάζουν 80 εκατομμύρια ευρώ.

«Τα χρήματα, είπε ο κ. Πολίτης, που δώσαμε για να δημιουργηθεί το ταμείο για τους ανέργους, να πιάσουν τόπο. Το ταμείο πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα. Καθημερινά, κλείνουν χιλιάδες επιχειρήσεις κι αυτοί οι συνάδελφοι μένουν στο δρόμο. Ένας εργαζόμενος που απολύεται από τη δουλειά του μπορεί να έχει μόνο το επίδομα, όμως κάθε επαγγελματίες που κλείνει βρίσκεται σε δεινή κατάσταση. Κι αυτό γιατί χρωστάει και στο ΤΕΒΕ, και στο ΙΚΑ και στην εφορία και παντού».

Τέλος, τα μέλη των ομοσπονδιών ζητούν την άμεση έναρξη χορήγησης δελτίων κοινωνικού τουρισμού. Περισσότερα από είκοσι εκατομμύρια ευρώ, αναφέρουν, έχουν συγκεντρωθεί στον ειδικό λογαριασμό του Οργανισμού Εργατικής Εστίας για την οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού αποκλειστικά για τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.

Έπεται κλιμάκωση
Οι επαγγελματοβιοτέχνες προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση της ΟΕΒΕΣ Ν. Σερρών αναφέρει: «Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι όσο η Πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και στα δίκαια αιτήματα των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, αρνούμενη να έρθει σε επαφή με την πραγματικότητα, η ΓΣΕΒΕΕ είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει τις δράσεις της».

http://www.laosver.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...