Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Πίσω στη δεκαετία '60: Πειρατικά ταξί και στην Αθήνα..!

Τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της πειρατείας των ταξί και στην Αθήνα, με τη μόνη διαφορά ότι δεν πρόκειται για κάποιον ιδιώτη που σκέφτηκε να την
εφαρμόσει προς δικό του όφελος, αλλά για κάποιους οδηγούς ταξί, οι όποιοι σταματούν στις στάσεις λεωφορείων και τρόλεϊ, που είναι μαζεμένο το επιβατικό κοινό και ψάχνουν πελάτες έναντι αμοιβής χαμηλότερης της πραγματικής αξίας της διαδρομής.

Σε μια εκ των περιπτώσεων ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες, αν και αυτό το φαινόμενο είναι σχεδόν καθημερινό όπως μας καταγγέλθηκε, στην οδό Πανεπιστημίου, στην στάση των τρόλεϊ στα Χαυτεία, συγκεκριμένα ταξί κάθε μέρα περίπου στις 14:30 το μεσημέρι, σταματούν και ζητούν έναντι αντιτίμου 2 ευρώ, πελάτες για να τους μεταφέρουν στα Πατήσια.

Εκτός του ότι είναι αντισυναδελφικο προς τους συναδέλφους τους ταξιτζήδες, είναι και παράνομο γιατί απαγορεύεται δια νόμου η άγρα πελατών.

[Μετά την αντικατάσταση του άρθρου 4 παρ. 3 εδ. α του Ν.2160/93 (ΦΕΚ 118/Α) με το άρθρο 53 του Ν. 3498/06 (ΦΕΚ 230/Α) η άγρα πελατών αποτελεί πλέον πλημμέλημα, υπαγόμενο στην καθ΄ ύλην αρμοδιότητα των Μονομελών Πλημμελειοδικείων.
Έτσι, το αδίκημα διώκεται αυτεπαγγέλτως και οι ανακριτικοί υπάλληλοι ή τα αστυνομικά όργανα υποχρεούνται πλέον, εφόσον ο δράστης καταλαμβάνεται επ΄ αυτοφώρω, να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν αμέσως στον αρμόδιο εισαγγελέα (άρθρα 417-418 ΚΠΔ)]

Καλούμε λοιπόν την ηγεσία του συνδικαλιστικού τους οργάνου, που γνωρίζει, να τους συνετίσει, γιατί την επόμενη φορά που θα ξανά ασχοληθούμε με το θέμα, δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, αλλά θα δώσουμε στη δημοσιότητα τους αριθμούς πινακίδων των συγκεκριμένων "επαγγελματιών", που είναι στη διάθεσή μας.


ΠΗΓΗ: http://www.trolleatzis.com/2012/12/60.html#ixzz2EZ9uWD5A

1 σχόλιο:

  1. Τι λέτε ρε τώρα σοβαρά μιλάμε το να παλεύει ένας επαγγελματίας οδηγός να βγάλει το μεροκάματο σημαίνει ότι είναι πειρατης και δουλεύει αντισυναδελφικα την ίδια στιγμή που που πολλοί οδηγοί ταξί χρεώνουν προς τα πάνω ότι γουστάρουν και δεν τους πειράζει κανένας και αφού απαγορεύετε η άγρα πελατών γιατί δεν πατε και στο μοναστηράκι η στισ λαϊκές οι στα κτελ οι στα κρουαζιερόπλοια που περιμένουν τα τραινακια και τα διοροφα τα πούλμαν τους τουριστες εκεί πάλι δεν πειράζει ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε την άποψή σου...