Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Ξάνθη: Τρείς νέες θέσεις στην πιάτσα της 28ης Οκτωβρίου αποφάσισε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης..!

 Τρείς νέες θέσεις στην πιάτσα ταξί επί της οδού 28ης ΟκτωβρίουΚαταργήθηκε η πιάτσα ταξί επί της οδού Θερμοπυλών
Την εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας για
δημιουργία τριών επιπλέον θέσεων στάθμευσης ταξί στην πιάτσα της οδού 28ης Οκτωβρίου, μπροστά στην κεντρική πλατεία αποδέχθηκε ομόφωνα η επιτροπή, προκειμένου να διευκολυνθούν ταξιτζήδες, οδηγοί, αλλά και όσοι θέλουν να εξυπηρετηθούν.


Όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση, στο σημείο δημιουργείται συχνά πρόβλημα, καθώς τα ταξί δεν χωράνε στο προκαθορισμένο σημείο και παρκάρουν πλάγια με αποτέλεσμα να εμποδίζουν την κυκλοφορία. Το θέμα ήρθε στην επιτροπή μετά από αίτημα των ιδιοκτητών ταξί. Οι τρείς νέες θέσεις χορηγήθηκαν με το σκεπτικό ότι καταργούνται οι πέντε θέσεις στάθμευσης που είχαν οριστεί στην αρχή της οδού Θερμοπυλών, αν και ποτέ δεν λειτούργησαν.


 Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, για την επέκταση της πιάτσας, καταργούνται τρείς θέσεις στάθμευσης για αυτοκίνητα και μετακινείται κατά πέντε μέτρα προς την οδό Τσιμισκή το σημείο στάθμευσης του παρακείμενου ξενοδοχείου, καθώς και της φορτοεκφόρτωσης. Ο πρόεδρος της επιτροπής Παναγιώτης Ταρενίδης έδωσε βαρύτητα στη διασφάλιση ελεύθερης διέλευσης των πεζών προς την πάροδο που οδηγεί στην οδό Δαγκλή, ενώ διευκρινίστηκε και ότι η απόφασή αυτή θα ισχύει μέχρι την εφαρμογή της νέας κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη.


http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...