Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Συνταγή της ημέρας

Μακαρονάδα καρμπονάρα

Από το: http://faghta-giagias.blogspot.com

Η απόλυτη μακαρονάδα που δεν μπορεί να της αντισταθεί κανείς, είτε είναι μακαρονάς είτε όχι!

Από θερμίδες όμως...

Υλικά

500 γρ. μακαρόνια
400 γρ. κρέμα γάλακτος (2 μικρά κουτιά)
1 φλιτζ. τσαγ. γκούντα τριμμένη
½ φλιτζ. τσαγ. ένταμ τριμμένο
1 φλιτζ. τσαγ. παρμεζάνα
6 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. τσαγ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
5 - 6 μανιτάρια σε φέτες
½ πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
2 κρόκοι αυγών (προαιρετικά)
½ φλιτζ. τσαγ. γάλα φρέσκο
1 κ. γλ. φυτίνι
αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια, (αλ τέντε), τα στραγγίζουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ζεσταίνουμε σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι τη φυτίνι και ρίχνουμε τα μανιτάρια.
Τα γυρίζουμε για λίγο και όταν μαλακώσουν ρίχνουμε την πιπεριά και το μπέικον.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, μέχρι να μαραθεί η πιπεριά, οπότε χαμηλώνουμε την κουζίνα στο μισό, και ρίχνουμε τα παρακάτω υλικά μαζί, με την εξής σειρά: το ζαμπόν σκορπίζοντάς το στο τηγάνι, την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
Τα ανακατεύουμε σιγά - σιγά, μέχρι να πάρει βράσει η κρέμα γάλακτος και τότε ρίχνουμε τη γκούντα και το ένταμ.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να κρεμώσει ελαφρά και σβήνουμε την κουζίνα, ενώ ανακατεύουμε για 1 - 2' ακόμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την σάλτσα μας στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.

Τα σερβίρουμε και τα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

Σημείωση:     Αν θέλουμε να βάλουμε αυγά στη σάλτσα μας, την ώρα που σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, τραβάμε το τηγάνι στην άκρη και ανακατεύουμε να πέσει, λίγο η θερμοκρασία της κρέμας.
Τότε ρίχνουμε τους κρόκους, ανακατεύοντάς τους γρήγορα και όταν ενσωματωθούν στην κρέμα, ξαναβάζουμε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, ανακατεύοντας για 1 - 2' ακόμα, με τη θερμοκρασία που ήδη έχει το μάτι.
Έπειτα ρίχνουμε την σάλτσα μας στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με παρμεζάνα.

Μερίδες: 6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...