Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Συνταγή της ημέρας

Αρνί ψητό της κατσαρόλας 

Από το: http://faghta-giagias.blogspot.com

Ένα κλασικό Κυριακάτικο πιάτο, με μυρωδιές και αναμνήσεις, απ' τα παιδικά μας χρόνια.



 Υλικά

  • 1½ κιλό αρνάκι, ή κατσικάκι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ¾ ποτηριού του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (το χυμό του)
  • 1 κ. γλ. κοφτό κορν φλάουαρ
  • λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι 
  • 2 ποτήρια του νερού, νερό

 Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το πλένουμε.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3' ακόμα.
Τότε το σβήνουμε με το κρασί.  Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και 2 ποτήρια νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να βράσει το κρέας, προσέχοντας μήπως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι. 

Πριν το τέλος, διαλύουμε το κορν φλάουαρ σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό μαζί με το χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει και να χυλώσει η σάλτσα.

Η επιτυχία του φαγητού είναι να μην έχει πολλά υγρά.


Συνοδέψτε το με ριζότο, ή με φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες

Μερίδες: 6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...