Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ !!! Η λύση είναι ένα μεγάλο "ΟΧΙ" στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, και αγώνας για να παραμείνουμε στην ευρωζώνη (Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011)

Picture
Απόσπασμα από το προσωρινό σχέδιο συντάγματός του 1822
ΓΡΑΦΕΙ Ο
Λάζαρος Ελευθεριάδης

    Κανένα κράτος ιστορικά δεν έχει αποφασίσει από μόνο του να παραδοθεί σε μία ξένη δύναμη, να χάσει νομοτελειακά, αργά ή γρήγορα εδάφη και έλεγχο. Εκτός και αν νομίζει κάποιος ότι μια Ελλάδα ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΗ και ΓΟΝΑΤΙΣΤΗ, θα μείνει ανέπαφη, την στιγμή που η Τουρκία και κάποιοι άλλοι γείτονες, «άσπονδοι φίλοι», καραδοκούν.

    Η λύση είναι ένα μεγάλο "ΟΧΙ" στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, και αγώνας για να παραμείνουμε στην ευρωζώνη.

    Και στην μία περίπτωση και στην άλλη, η χώρα θα περάσει δύσκολες στιγμές.

    Η κυβέρνηση για να περάσει την συμφωνία εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας θα πρέπει να έχει πλειοψηφία 3/5 δηλαδή 180 βουλευτές.
    Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας δεν σημαίνει εκχώρηση εδαφικής κυριαρχίας.

    Η εδαφική ακεραιότητα ενός κράτους κατοχυρώνεται με την απόφαση 1514 της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ του 1961.

    Τι πάει να πει όμως απώλεια «εθνικής κυριαρχίας»; και τι είναι η «εθνική κυριαρχία»;

    Η εθνική κυριαρχία σε μια δημοκρατία ξεκινά από τον κυρίαρχο λαό μέσω των εκλογών, συνεχίζει με την Βουλή που νομοθετεί, τη δικαιοσύνη, την αστυνομία και το στρατό που εφαρμόζουν αυτά που αποφασίζει η Βουλή εντός δεδομένης και διεθνώς αναγνωρισμένης εδαφικής ακεραιότητας.

    Η Εθνική Κυριαρχία σε μια Δημοκρατική Πολιτεία συνίσταται από τα εξής ουσιαστικά (συστατικά):

  α) Την ελεύθερη άσκηση του δικαιώματος του ατόμου να προστατεύει δια νόμου τα ατομικά του δικαιώματα από τον δημόσιο έλεγχο και εξουσία της πολιτείας,

  β) Τον, δια των νόμων που το άτομο ως πολίτης ψηφίζει, ελεύθερο καθορισμό και απεριόριστη άσκηση των Πολιτικών του δικαιωμάτων ως πολίτου μιας συντεταγμένης πολιτείας.

    Κάθε παραβίαση της ελεύθερης νομοθετικής δύναμης του Λαού από εξωγενείς καταναγκαστικούς παράγοντες, συνεπάγεται κατάλυση της Ελευθερίας, Εθνικής Κυριαρχίας και του Συντάγματος του Λαού αυτού.
    Η παρουσία ενός μνημονίου, που ορίζει ποιες αποφάσεις πρέπει να παρθούν, φαλκιδεύει την έννοια της εθνικής κυριαρχίας.

    Το Σύνταγμα στο αρ 28 παρ 3 αναφέρει ότι η Ελλάδα προβαίνει με νόμο που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία σε περιορισμούς της εθνικής της κυριαρχίας, εφόσον υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό λόγο, και στην παρ 2 του άρθρου 28 του Συντάγματος, αναφέρεται ότι για λόγους εθνικού συμφέροντος μπορεί η χώρα να παραχωρήσει αρμοδιότητες του Συντάγματος σε διεθνείς οργανισμούς η ευρωπαϊκά όργανα, όπως συμβαίνει άλλωστε με την Ευρωπαϊκή Ένωση όπου έχουμε εκχωρήσει πάμπολλες αρμοδιότητες.

    Το μνημόνιο, ασχέτως της άμεσης αναποτελεσματικότητας και φυσικά της οριζόντιας ισοπέδωσης των πάντων, έχει να κάνει και με εκχώρηση οικονομικών αρμοδιοτήτων σε μια τριμερή επιτροπή.

    Είναι περιττή πολυτέλεια στην παρούσα συγκυρία να λέμε εύκολες κουβέντες για λύσεις ή για αίτια της κρίσης, προσφεύγοντας στον λαϊκισμό, ο οποίος εμπεριέχει εκτός των άλλων, και κομματική ιδιοτέλεια.

    Απαιτείται ένα ολοκληρωμένο οικονομικό πρόγραμμα με ξεκάθαρους στόχους, και μεθοδολογία, στο οποίο όλοι θα συμφωνούμε. Απουσιάζει ή πολιτική υπέρ της κοινωνικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης.

    Ιστορικά η εξέλιξη της Δημοκρατίας στην Ευρώπη εδέχθη πλήγματα, τα οποία όμως οι ηγέτες της διαχρονικά δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία, είτε από άγνοια, είτε επί σκοπού.

    Το πρώτο πλήγμα που εδέχθη το αντιπροσωπευτικό ή «δημοκρατικό» σύστημα στην Ευρώπη, είναι ότι ενώ μία κυβέρνηση εκλέγεται σε «εθνικό» επίπεδο, οφείλει να ενεργεί, «ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα», σύμφωνα με κανόνες που υπαγορεύουν όχι οι πολιτικοί εταίροι της, αλλά οι αγορές.

    Η νομιμοποίηση πολιτικών πράξεων και δράσεων δεν απορρέει πλέον από την αρμονία στις σχέσεις εκλογέων δηλ. πολιτών και εκλεγμένης κυβερνήσεως, αλλά από την εναρμόνιση των δύο αυτών θεσμικών στοιχείων του αντιπροσωπευτικού συστήματος με τις αγορές, που αποτελούν προς το παρόν, τη μόνη πηγή ισχύος στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο.Η βίαιη προσαρμογή οικονομιών προς τις απαιτήσεις της οικονομίας της αγοράς θα επιφέρει κοινωνικές συγκρούσεις και αναταράξεις.

    Ο κ. Τζορτζ Σόρος, πραγματικός γνώστης των αγορών και όχι απλώς θεωρητικολογών είχε επισημάνει σε εκτενή ανάλυσή του ότι ή τάση που είχε αρχίσει να κυριαρχεί στην ευρωπαϊκή οικονομία θα είχε ως συνέπεια την επιβολή απολυταρχικών μεθόδων διακυβερνήσεως.

    Οι ακόλουθες αναφορές του Πρωθυπουργού της χώρας είναι ενδεικτικές του τι συμβαίνει σήμερα και του τι «μέλλει γενέσθαι».

    * Δευτερολογία Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με θέμα: «Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης που κατέθεσε η Ελληνική Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση»: 22-03-2010»

   «…Δηλαδή, της Ελλάδας, της έχει αφαιρεθεί, με τη διαδικασία αυτή, το δικαίωμα βέτο. Για τα δικά της πράγματα, για τη δική της οικονομία, για τις δικές της πολιτικές. Και μετά, μου λέτε να μην λέω ότι είμαστε υπό κηδεμονία, ότι χάσαμε ένα μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας.
Ακριβώς αυτό έχουμε χάσει…».

   ** Ομιλία Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου στη Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος στην Θεσσαλονίκη: 20-03-2010»

   «Είμαστε στην πιο σκληρή επιτήρηση που προβλέπεται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, οι Υπουργοί Οικονομικών, της χώρας μας και των άλλων 26, στο λεγόμενο «ECOFIN», οι αποφάσεις για την Ελλάδα παίρνονται χωρίς την ψήφο της Ελλάδας, επί 26, όχι επί 27».Εν απουσία μας αποφασίζει η Ευρώπη για εμάς !!!

   «Προτιμά δηλαδή να υποδουλώσει όλους τους Έλληνες και να ακυρώσει την μακρόχρονη ιστορία μας, αγώνων για την ελευθερία μας, από τις Θερμοπύλες, το 1821 και τους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, για να μην χάσουν αυτοί την Ηδονή και τα προνόμια της Εξουσίας. Ανατριχιαστικό!….»

   http://elpida-politeias.gr/texts/complaint_i

    Εν αναμονή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής, τούτο έχω μόνον να σας πώ, να τραγουδήσω, να κλάψω, να φωνάξω, να διαδηλώσω, μέσ’στήν λύπη μου, σε μια παράφραση των στίχων του τραγουδιού του Γιάννη Μαρκόπουλου :

«Στην κυρά μάνα μας μη δίνετε βοήθεια
ούτε μαγκούρα στο προσκέφαλο σιμά
γιατί θα δέρνει κάθε μέρα τα παιδιά της
κι όταν μιλάω θα με λέει αληταρά
Κι αν δέρνει κάθε που γουστάρει τα παιδιά της
θα καταντήσουνε εμπόροι, δουλικοί
Τα νιάτα χάνονται στα βρώμικα σοκάκια
για να μετρήσουνε το μπόι τους στη γη
Ελλάς, Πατρίδα μου, Ελλάς, πάψε να με κυβερνάς
Ελλάς, Πατρίδα μου, Ελλάς,, πάψε να με τυραννάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...